Miškais jau ateina ruduo… Paskutinį (gal ne?) auksinį savaitgalį apžiūrėję apynio spurgas bei paragavę kolegos Mart išvirto puikaus elio ir outmeal stouto, laukiame jau kitų Rudens gėrybių… Ta proga sveikiname visus su Mokslo ir žinių diena, bene vienintele tokia diena, kai nebus prekiaujama netikru alumi… beje, ir tikru.

Botelono šventė Granadoje
Botelono šventė Granadoje

Galbūt tokia proga, o galbūt šiaip žurnalistas Arūnas Spraunius “Delfio Ringe” polemizuoja apie žmonijos ir alkoholio santykį. Ir kur čia nepolemizuosi, kai naujausias žmonijos išradimas – Šveicarijos ir Ispanijos jaunimo akcijos “Botellon“. Beje, kadaise 1992 m. balandį 961 butelį alaus tik per 1 min. 51 sek. Vilniaus sporto rūmuose išgėrė tuometinės butelonnn… tiksliau fizikų šventės “FIDI – 24″ dalyviai.

Kaune sėkmingai naują ekskursiją “Alaus kelias Kaune” pristatė regiono turizmo informacijos centras, todėl apie tai parašė “Kauno diena“, “15 minučių” ir “Lietuvos rytas“.  Kiek supratome, ekskursiją sudaro apsilankymas “Kauno aluje” įskaitant istorinių fermentacijos talpų Žaliakalnyje apžiūrą, “Avilį” ir dar “Butautų alaus” paragaujama kažin kodėl architektų kavinėje “Antyje”, rūsyje.

Apdainavusi garsiausią Pasvalio aludarį Vilniuje, “Naujienų leidybos” nemokamų laikraščių serija “Mano…” informuoja ir apie alaus naudą moters grožiui. Pasirodo, alų vietoj kosmetikos naudoja Sandra Bulok. Apie tai, kur Europoje rasti alaus SPA, galima paskaityti ir šiame kiek archyviniame straipsnyje.

O štai auksarankis viengungis iš Biržų, pavaizduotas “Panevėžio ryte“, bodisi savo kraštiečių, nes joms labiau patinka ne skulptūros iš valčių, o alus. Tuo tarpu “Lietuvos ryto” priede “Karjera” gražiai aprašytas aludaris profesionalas Iš Panevėžio “Kalnapilio” Ričardas Barakūnas, pasirodo, naujus receptus kuria skambant mėgstamai Mobio ir “Basement Jaxx” muzikai ar pasižiūrėjęs Quentinio Tarantino juostų…

Pasaulio naujienos –  išrastos specialios taurės lageriui, pilzneriui ir kvietiniam alui pateikti. O čia galite susipažinti, kas bus, jei jūs, būdamas krikščioniško koledžo rektorius, sedėdamas valtyje pilsite “Bud Light” tiesiai studentei į burną

Ir pabaigai – nugirstas pokalbis. “Negali būti tikra šalimi, jei neturi savo avialinijų ir alaus. Futbolo komanda – neblogai, gerai turėti ir kelias branduolines galvutes, bet nuosavas alus – absoliutus minimumas”. Aišku, tokio pokalbio aš nenugirdau. Tai Franko Zappos citata. Vien už tai jis nusipelnė to paminklo Vilniuje.

Panašūs įrašai:

Tagged with:
 

Comments are closed.