Įsikūrus „Alaus namams“ lyginamąsias alaus degustacijas rengti tapo lengviau, nes įpuolus į šios ūūūūūžaujančios įstaigos priemenę, galima įsimesti drobiniam maišelin, tarkime tris nacionalinius butelaičius (viso 13,5 lito) ir tris įvežtinius butelius (22,5 lito), todėl mikrodegustacija – diskusija jums kainuos 36 lt. Visiškai atsitiktinai dvikovos pagal formulę „miestelis“ prieš „didmiestį“ 3 x 3 herojais šį kartą tapo Peterburgo „Nevskoje“ prieš Biržų „Rinkuškių” butelaičius.

Vakaro kareivėliai išsirikiavo kovai...

Vakaro kareivėliai išsirikiavo kovai...

Tarp „Rinkuškių“ išsirinkome kiek retesnes rūšis. Dvi iš jų – „Agaro šviesusis“ (5 ABV) ir „Agaro tradicinis“ (6 ABV).  Nors ant etiketės ir paminėta agaro riešuto legenda (išnyko XIX a.), pats alus – specifinio kaip vadina kolega „rinkuškių“ kvapo, vandeningas, salsvo poskonio. Daug labiau kolegas nudžiugino „Rinkuškių Proginis“ (5,2 ABV) – jis buvo ne tik vasariškai lengvas, bet ir su irisų, gervuogių, grūdų skonio šešėliais.

Nors Sankt Peterburgas turi visai gilias imperinės aludarystės tradicijas kiek nusivylėme patyrę, kad „Nevskoje“ – tai to pačio koncerno „Baltika“ brendas, ir tiek. Alui skirtas interneto puslapis pilnas brendiniu kliedesių – „mes žinome tave – tu aktyvus, savarankiškas, su jumoru. Greičiausiai pas tave yra mėgiamas darbas…“. Suprast reikia, kad bedarbiai ir žmonės be humoro „Nevskoje“ Rusijoje negali sau leisti…

“Baltika – Vena” aludariai pirmiausia giriasi atsukamais kamšteliais, minkštu vandeniu, subalansuotu skoniu (na, tuo giriasi visi – red. past.), tačiau ragaudami „Svetloe“ (4,6 ABV), “Klassičeskoe“ (5ABV) ir “Originalnoe” (5,7 ABV) pajutome ne tik vandens minkštimą, bet ir neangliarūgštinį alaus rūgštumą… daugiau kaip ir nėra ką pasakyt.

Išvados – padarėme klaidą, žiemą gėrėme vasarišką, nekūningą, skystoką alų. Galbūt karštą vasaros dienelę jų vandeninga rūgštelė mus labiau gaivintu, o kol kas C lygos dvikovoje nedidele persvara laimi „Rinkuškiai“.

= = =

After a short degustation of several watery beers we find that the grainy “Rinkuskiu” from Birzai region is slightly more interesting than the “Nevskoje” brands from “Baltika” imperium in  the glorious Sankt Peterburg in Russia.

Next time, we should try this...

Had to try this Rinkuskiu brand first...


Panašūs įrašai:

 

One Response to Ragaujam iš šaldytuvo – Rinkuškiai vs Nevskoje

  1. taide says:

    Užsukau į Rinkuškių interneto svetainę, bet jokio Agaro ten neradau. Tikrai tikiu, kad ragavot tokio alaus ir etikečių negaminot,neklijavot:)), todėl manau, kad Rinkuškiai visai nuo proto nušokę, kad nesirūpina savo svetaine. Iš kai kurių parašymų galima spręsti, kad kai kuriomis vietomis nesirūpinama gal jau keletas metų.