Prisipažinsiu – mėgstu per Travel Channel pažiūrėti laidą “The Thirsty Traveler” . Pirmieji šio show’o epizodai buvo nufilmuoti jau gan seniai,  šiuo metu, berods, vyksta penktas sezonas. Laiks nuo laiko laidoje atiduodama duoklė ir alui. Buvo laida apie angliškus elius ir tradicinius Anglijos pubus, buvo apie gueuze, belgišką witbier ir trapistų alus, buvo apie čekišką pilsnerį.

Pirmadienio rytą, bepkrapštydamas pakaušį, ar eit į darbą, ar tiek to, įsijungiau Travel Channel ir nužiūrėjau dar nematytą “Ištroškusio keliautojo” epizodą apie Aliaskos alų. Nežinau, ar dėl to, kad pastaruoju metu jaučiu ypatingą trauką poliarinėms kelionėms, ar dėl to, kad tas alus per teliką atrodė labai gražiai, man laida patiko. Parodė kaip verdamas Alaskan Smoked Porter Ale, ir kas konkrečiai įdomu – kaip ruošiamas salyklas tokiam alui. Taip pat suskėlė neblogą lašišos marinato, padaryto alaus pagrindu, receptą. Check this out. Artėja barbekiu sezonas, būtinai reiks išbandyt.

O gal kas artimiausiu metu į Aliaską vykstat? Parvežkit alaus!

Panašūs įrašai:

8 Responses to Aliaskos alus televizoriuje

  1. Naminis says:

    Manau galima ir namie to alaus kopija pasidaryt ;)
    Ir laida idomi, niekada nebuvau atkreipes demesio, aciu.

  2. tomson says:

    Syki metu 18 atgal veina salta zeimuos ryta su aiskaus pobudzia sveikatas negalavimas vaikstiniejau po tuometini Leningrada priemesciaus tuoki ale automobilistu torgu, katrami mona kolega zadieji pirkti kokiu tai padungu, vo as turiedams laisva laika palaikiau anam kompanija tuo bizniaus isvykuo. Uzmatis torgaus pakrastie motriskeki susikruovusi piramidi is metaliniu deziu su Ziguliovsku alumi daug negalvuojau, ciupau puora bonkiu ir greitybiem i masina, bo laba jau zvarbus uors pasitaiki. Kolega apturieji daug smagaus jouka, kap pamati mona nustebusi ruoza po pirma gurksniaus katruo as tep ir nesulaukiau is kuntik atidarytas butelkas. Paragavau as tuo alaus, bet tik po gera pusvalondziaus pasildis butelka pri masinas peciuka ir tai su ledukas kap kuoki margarita. Kazkap prisiminiau:) Aliaska:)

  3. kontekstas says:

    tomson, super istorija:))) dabar jau kazi ar tokia patirtum del globalaus atsilimo:)

  4. kontekstas says:

    Ai, ir Namini, jei darysi kokia replika Aliaskos alaus, tai butinai pranesk! :)

  5. Naminis says:

    Dabar butinai darysiu ;)

  6. ramtyns says:

    Aha apie ta Alaskan Smoked Porter pastaruoju metu kazkaip toks kaip ir haipas tvyro, net Michael ‘Beerhunter’ Jackson savo paskutiniam alaus gido leidimo izangoje mini ji kaip isskirtini, naujosios amerikietiskos aludarystes (kuri siuo metu pasaulyje gyvybingiausia ir idomiausia) flagship alu.

    Beje, maciau Alaskan Smoke Porter clone-receptu amerikietiskuose forumuose, neturetu but sunku surasti. Rukyto salyklo irgi nesunku gaut, o dar geriau – paciam jo pasirukyt:)

  7. Donas says:

    Kiek zinau ir musu senoliai salykla rukydavo. Vasara vaziuoju i Alaska, reiks tikrai paieskot, beje rodos Britaniskoje internetineje alaus reikmanu parduotuveje lyg ir taip pat galima rukyto salyklo ekstrakto nusipirkt.

  8. ramtyns says:

    Donatai, jei pirksi rūkytą salyklą, tai pasidomėk ant ko jis rūkytas, nes yra skonio skirtumas, ant ant kokio medžio anglių, ar ant durpių. Pvz. vokiški Weyermann (buko anglimis) rūkyti salyklai tinkamiausi vokiško stiliaus ‘rūkytiems’ alums.

    Na o mūsų senoliai kadangi rūkydavo pažėrę salyklą ant pirties aukšto, tad turbūt beržo smoko jame daugiau būdavo :)