Žiūrėti Beer Map Lithuania didesniame žemėlapyje.
Peršokti tiesiai: Kaunas, Pajūris, Šiaurės Lietuva.

Inspiruotas Stonch’o, šiandien sumečiau lankytinų vietų Lietuvoje, kur galima rasti įdomaus alaus, žemėlapį. Kaip visada, problemos su dvikalbyste, tad vietų aprašymai kol kas angliški.

Kol kas jame tik virš 50 vietų – barų, restoranų, daryklų. Bus daugiau. Kviečiu prisijungti jį pildant. Žemėlapis bus patogiai prieinamas per meniu dešinėje, dabartinio Kur rasti skyriaus vietoje. Jei turite pasiūlymų, ką dar reikėtų įtraukti, prašom komentuoti apačioje arba rašyti tiesiai adresu tikrasalus (at) gmail.com.

– – –

As you can see, we started a Beer Map Lithuania project – inspired by Stonch’s London Map and yet another Beer Mapping Project. There’s only over 50 entries so far but it will be updated for sure. Hope this will help organizing your next beer trip to Lithuania.

Panašūs įrašai:

Tagged with:
 

27 Responses to Alaus Žemėlapis / Lithuania Beer Map

  1. Marius says:

    Bar 91, Kaune realiai yra ne toje vietoje.

  2. G.V. says:

    Gera idėja!

    Ps. Kauno alus irgi ne vietoje padėtas.

  3. ramtyns says:

    Pataisiau. Mariau, pažiūrėk ar dabar teisingai perkėliau barą 91:)

  4. alugeris says:

    91 visdar neteisingai. Jis yra prie Šiaurės pr.

  5. Marius says:

    Nu zinok, kad ne ten. Jis yra ne ant greitkelio A1, o jau paciame Kaune, maps.lt ivedes Islandijos pl. 91 parodys tikslia vieta. Tiksli vieta yra ant zemiau esancios lygiagriacios gatves.

    O siaip pati alaus zemelapio ideja tikrai super! :)

  6. ramtyns says:

    Mariau, ačiū, pagaliau atrodo nutempiau kur reik!

    Būtų dar įdomu kaip priverst Google Maps sudarinėt alaus maršrutus. Kada nors prie progos reiks panagrindėt.

  7. Marius says:

    Nera uz ka Ramtyns.
    Dabar kai jau issiaiskinom kur yra baras 91, bus galima ir uzsukti prie progos :)

  8. Linas C. says:

    Paga;vojau, kad šis postas geriau tiks čia, o ne prie teksto apie apynių derlių :-). Atsiprašau už ‘cross-posting’ą, aną galima ištrinti…
    —————————————————

    Nepastebėjau, kad kas nors čia būtų atkreipęs dėmesį į išskirtinį įvykį Lietuvos alaus erdvėje: pirmą kartą ČIA galinma nusipirkti vieno iš alaus pasaulio unikumų – vokiško “rauchbier”!! T.y., tamsaus, beveik juodo, “rūkyto” Frankonijos lagerio, kurio specifinis “degutinis” aromatas ir sodrus dūminis, su salykliško salsvumo “pamušalu”, pabaigon lengvai pasausėjantis skonis yra tiesiog PRIVALOMAS potyris save gerbiančiam alaus mylėtojui.
    Vieniems (įskaitant šių eilučių autorių) tai yra tikra šventė skonio receptoriams, kitiems – gal pasirodys tam tikru iššūkiu bei patikra jų skonio atvirumo bei imlumo naujiems potyriams.

    Visai neseniai, šį pavasarį, dar nesitikėdamas Lietuvoje išvysti šio alaus, kitame leidinyje esu rašęs:

    “Jeigu mėgstate kinišką „Lapsang Souchong“ arbatą, jei vertinate Škotijos Islay saloje distiliuojamus salyklinius (single malt) „Ardbeg“ ar „Lagavulin“ viskius – tai jūs nepasigailėsite nuvykę į Bambergą paskanauti dūminio alaus. Bamberge yra net keletas užeigų, kuriose galima paragauti čia gaminamo šio alaus pasaulio unikumo: tamsiai rudos, bemaž juodos spalvos alaus, kurio aromatas alsuoja dūmais, o skonyje ryškiai juntamas deguto prieskonis. Šias savybes Rauchbier alui suteikia virš bukmedžio anglių ugnies džiovintas miežių salyklas. Jei tokiai kelionei nerandate laiko ar lėšų, tai paieškokite Vokietijoje ar kitose šalyse specializuotose alaus parduotuvėse neišvaizdaus butelio su „Aecht Sclenkerla Rauchbier“ užrašu etiketėje – tai klasikinis Rauchbier alus.”

    Ir įtai – BINGO! Galima ir sutaupyti kelionei i Bambergą atidėtas lėšas, nes Jis pats atvyko į Lietuvą!:-) “OZO pc” parduotuvėje “Prizma” yra ir minėtasis klasikinis “„Aecht Sclenkerla Rauchbier“ ir jo “weizen” variantas, abu kainuoja apie 5-6 Lt (tiksliau nepamenu…) Man asmeniškai labiau patinka pirmasis, bet ir “dūminis kvietinukas” yra tikras malonumas.

    Tad, broliai ir sesės aluje, skubėkite, lėkite ir pirkite, nes, spėju, kad toks alus Lietuvoje, deja, ilgai neužsibus: jo paklausa bus gana ribota…kaip ir “Lapsang” arbatos…

  9. PPJ says:

    Nematau Obuolio Pub, kur yra per 20 lietuvisko alaus rusiu + vienintele vieta kur pilstomas naujasis “Lotos” su medumi.

  10. Vykintas says:

    Savanoriu prospekte kitoi kelio pusei nei vingio kinoteatras yra baras Mamutas, kuriame butautu dvara pilsto, dar pilste ir pasvalio ekstra, bet jie lytais subankrutavo.

  11. Varnius says:

    Vilniaus gatvėj netoli prospekto yra baras “Pogo”, tokia studentiška knaipė. Alus ten pilstomas “Bitės”, “Pogo”, “Varniukų” ir dar gal kokio būna. Alus pigus (iki 5 Lt), maistas nebrangus ir visai skanus, kartais groja kokią nors neišgarsėjusi(ar neišgarsėsianti) jaunimo grupė, leidžia įsivesti šunis (jei tik jie sutinka klausytis grupės ;) ).

  12. ramtyns says:

    Varniau, ačiū kad priminei, buvau tame bare per Ore Poetinę Šyzą ir manau kad tai buvo puikus, netikėtas renginys vienoje smagiausių naujų vietų Vilniuje! Jau patalpinau žemėlapyje.

  13. Dainius says:

    “Abato Meneje” (vilniaus g. 7, Kaunas) galima rast belgisko, olandisko alaus. Pilstomo maciau tik viena rusi, buteliais uztat pasirinkimas didesnis…

  14. ramtyns says:

    Dainiau, ačiū kad priminei, kaip tik vakar apžiūrėjau šitąjį. Šiaip “Abate” buvo tuštoka tiek viduj tiek lauke, nors tiek gretimo baro, tiek “Pas Stenlį” stalai ošė.

  15. Arnis says:

    staneviciaus IKI atsidare pilstine alaus, yra kanapinis, vliniaus (kvietinis, tamsus, nefiltruotas) butautu dvaro, backoriu po kols kas, kainos, na tikrai padorios.

  16. Marux Siauliai says:

    Sveiki. Matau žemėlapis atsinaujina. Taigi reabilituojam ir Šiaulius. Tiesa vangiai čia pas mus bet į priekį.
    1. Gyvo alaus baro-krautuvėlės adresas Šiauliuose, Aušros alėja 41.
    Pilsto Kanapinį, šventinį, salaus, varniukų ir jovarų. Daugiau nepamenu. Buteliais prekiauja man regis pagrinde fulgor alais. Jei ką ne taip užrašiau, gal kas pataisys:)
    2. Biliardinė-baras “Slėptuvė” pilsto Varniukų alų. Adresas Varpo g. 27a.

  17. as says:

    Pilstomas “Biržų alus” ir gira. V.Druskio g. 4a, Vilnius. Itraukit i zemelapi.

  18. Ciobiskis says:

    O tai baras, įdomus restoranas ar darykla?
    Paprastų pilstymo / prekybos vietų, deja, netraukiame.

  19. as says:

    Na ten firmine “Biržų alaus” krautuvėlė. Atrodo galima ir vietoje degustuoti alu, taip pat išsinešti.

  20. RAMAS says:

    Kaune atsidare labai geras Gyvo alaus baras, ten galime rasti 8 pilstomas gyvo alaus rusis ir 44 rusis buteliuose. Adresas Muitines g.1/Rotuses 6a. Pavadinimas “Gyvas” Pub”as – Krautuvele. Facebook – http://www.facebook.com/pages/Gyvas-alaus-pubas-krautuv%C4%97l%C4%97/139925489401626

  21. Transilvnija persikele i Mesiniu 3, Vilniuje (rodo Totoriu 22)

  22. Ciobiskis says:

    Tiesa, jau ne kartą buvome :)

  23. Ignotas says:

    Jeigu turite telefoną su Android operacine sistema ir įrašyta Google Maps programa, šį alaus žemėlapį galite visada turėti rankoje. Kaip tai padaryti:
    Kompiuteryje:
    1.Būkite prisijungę prie savo Google paskyros (tos pačios, kuria jungiatės ir telefone).
    2.Nueikite į http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8&hl=lt&msa=0&msid=109008804642131813136.000473c7198b7cd3ee4c7&ll=54.685244,25.279713&spn=0.036716,0.084114&z=13&source=embed
    3. Kairėje, virš žemėlapio pavadinimo (Lithuania Beer Map) spauskite “Įrašyti į mano vietas”

    Telefone:
    1.Programoje Google Maps spauskite “Layers” mygtuką (dešiniame viršutiniame kampe, antras iš dešinės)
    2.Pasirinkite “My Maps”, o tada “Lithuania Beer Map”

    Viskas.
    Tikiuosi kam nors pravers :)

  24. ramtyns says:

    Ignotai, ačiū už instrukcijas! netrukus perkelsiu jas tiesiai į puslapį.

  25. karolisk says:

    Kalbant apie Vilnių būtų neblogai atnaujinti šitą žemėlapį, nes yra vietų kurios jau senai užsidariusios, o naujos nepridedamos.

    Pvz. užsidariusios vietos:
    – Obuolio aludė
    – Bermudai
    – Bobo
    – B6 (kažkada ieškojau – neradau)
    – “Alaus baras”
    – “Jalta” nebeprekiauja alum (nebent vėl pradėjo)

    Neabejoju kad tokių yra ir daugiau, čia tik tai ką tiksliai žinau.

    Prie naujų atsiradusių būtų galima įdėti tokias vietas kaip:
    – Visų šventųjų baras
    – Leičiai
    – Alaus studija – boulingas
    – ir t.t.

    Būtų cool jei būtų galima sugrįžt į šį žemėlapį pasižiūrėt kas naujo atsirado.

  26. ramtyns says:

    Karoli, ačiū kad priminei, grįšim ir prie žemėlapio – visai nesenai atnaujinom “Kur rasti sarašą”, belieka susinchronizuoti..

  27. Ruslanas says:

    Sveiki visi,

    Yra kavinuke Vilniuje Pylimo 27 vadinasi Kisenele, nieko mandro bet alus ir uzkandziai nebrangus. Daugiau info http://www.kisenele.lt