2010-aisiais Latvijoje, Aizputės miestelyje, įvyko pirmasis Baltijos alaus entuziastų susiėjimas, organizuotas Tikro Alaus Draugijos, Latvijos blogo Labs Alus ir meno grupės Serde. Dvi dienas truko paskaitos, mainai patirtimi, bendras alaus virimas ir žinoma, savo gamybos alaus degustacijos.

vėl virsime kartu

Šiemet susitikimas organizuojamas gegužės 7-8 dienomis ten pat, Aizputėje, tarpdisciplininio meno centre SERDE. Programa dar tikslinama, tačiau jau planuojama, kad vienu metu vyks 4 paralelios alaus virimo sesijos, degustacijos. Dalyvauti planuoja ir 2-3 mažos alaus daryklos iš Latvijos (pernai labai sėkmingai dalyvavo novatoriškas bravoras Valmiermuižas iš Valmieros).

Naminio alaus konkurse bus kelios kategorijos, kol kas planuojama skirstyti į: IPA, Pale ale, Scotch/dark ale, Porter (visi porterio stiliai, įskaitant Baltijos porterį).

Kviečiame besidominčius prisijungti. Šviežiausia informacija bus atnaujinama šiame, oficialiame puslapyje: http://kupla.lv/aizpute2011/

Panašūs įrašai:

8 Responses to 2-asis Baltijos alaus entuziastų susitikimas Aizputėje 2011 gegužę

  1. kontekstas says:

    Na mažu šiemet jau reiks sudalyvaut…

  2. Andrius says:

    Kazin kokia kalba ten daugiausiai pakaitos ir siaip bendraujama, Rusu ar Latviu?

  3. ramtyns says:

    Pernai buvo bendraujama lygiai tiek angliškai, kiek ir rusiškai, o kadangi buvo daug lietuvių, tai lietuvių ir buvo antra nacionalinė kalba:)

  4. Tomson says:

    Tarptautini alaus kalba, supront visi.

  5. ruginis says:

    alus ir latviškai alus

  6. Tomas says:

    O man įdomu – ar gali šiame renginyje sudalyvauti tie, kas alaus patys neverda, o tik šiaip jį mėgsta ir domisi? Puslapyje tai lyg ir paminėta (General public will be invited to attend the workshop for several hours on 7 May 11.00 – 15.00), bet norėtųsi žinoti daugiau. Kaip buvo pernai?

  7. ramtyns says:

    Tomai, renginyje gali dalyvauti bet kas, kas nepamirš užsiregistruoti:) Nebūtinai turi pats virti alų. Mat organizatoriai turi suplanuoti nakvynę ir dalinį maitinimą dalyviams – tai bus įskaičiuota į dalyvio mokestį.

    “General public” labiau turima omeny žmonės iš gatvės, kurie atvyks konkrečią dieną nurodytu laiku pabendrauti, pasižiūrėti, bet nesidomi pranešimais ar kūrybinėmis dirbtuvėmis.

    Taip pat buvo ir pernai, buvo nemažai dalyvių, kurie patys alaus neverda.

  8. […] 2011 gegužė: antrasis Baltijos šalių alaus entuziastų susitikimas Aizputėje […]