Per kelis mėnesius susikaupusių visokių naujienų ir nuotrupų balastui atsikratyti, kaip ir anksčiau, bandau suvesti trumpą apžvalgą.

  • Kauno alaus Kvietinis –  sezono naujiena, logiškas žingsnis, ypač turint omeny kad lietuviško kvietinio alaus rinka Lietuvoje dar turi nemažai erdvės – iki šiol joje žinomesni buvo tik ŠUA ir Gubernijos gaminiai, nors bandymų būta ir iš Bravarijos, Širvėnos bei Vilniaus alaus. Kauniškis debiutantas nenusileidžia minėtiesiems (man asmeniškai turi panašumų su Švyturio Baltu), jame – gausi angliarūgštė, balta greit sėdanti puta, sausas kūnas ir citrusinis (šiek tiek greifurtinis?) lengvas aromatas bei toks pat ryškus ir gaivus skonis, be kita ko matomai įtakotas ir kilmingų vokiškų apynių. TAD įvertinome kaip pavykusį produktą ir sveikiname atvykus į mūsų bokalus šiai vasarai. Modestas brūkštelėjo apie jį pirmas.
  • Jau kovą Vasaknų dvaro bravore ragavome jų naują eksperimentą – elį, teko girdėti, kad jo jau galima rasti kai kuriose “Alyno” parduotuvėse, o galbūt ir kitose pardavimo vietose, minimose bravoro puslapyje. Paskutinėmis naujienomis, Vasaknai jau dirba ties, ir turėtų netrukus nudžiuginti dar vienu, ypač tamsiu eliu.
  • Nesenai oficialiai įregistruota asociacija “Atviras alaus”, artimai susijusi su to paties pavadinimo socialiniu web klubu atvirasalus.lt . Asociacija vienys aludarystės entuziastus, pirmiausia – namudinius aludarius. Tai jau trečias alaus kultūros klubas Lietuvoje ir savo veiklą jis pradeda Atviro alaus taure -namudinio alaus konkursu, vyksiančiu gegužės mėnesio pabaigoje (registracija jau baigta). Bus daugiau.
  • Reikia pasidžiaugti judesiais ir Lietuvos pakraščiuose – praėjusį savaitgalį įvyko Rokiškio krašto aludarių klubo “Sėlis” steigiamasis susirinkimas
  • Tuo tarpu keletas mūsų draugijos narių ruošiasi jau antram Tour de Bier žygiui dviračiais. Pernai dviračiais keliavome virti alaus į Žemaitiją, o šiemet iš Biržų bus keliaujama į Latvijos aludarystės renginį Blome, Vidžemėje. Norintys prisijungti – skambinkite Sauliui tel. 868600737Atšaukta.
  • Dar vienas alus, iki šiol neminėtas TA puslapiuose – Iki Ūkio alus, verdamas novatoriškomis naujienomis vis nustebinančiame Kupiškio bravore ir randamas minėtuose supermarketuose “Gurmanų” šaldytuvuose. Gražioje pakuotėje, belgiško alaus butelyje, laikomas  alus yra tipiško Aukštaitijos bravorų tamsiesiems balanso, skoniu labiausiai primena galbūt Kupiškio “Šventinį” – tačiau bravoro atstovai patikino, kad tai kitas, atskiras receptas. Pirmasis šį alų apžvelgė Regis.
  • Alaus medžioklė Lietuvoje – Marks&Spencer pardutouvė Vilniuje turi įdomų pasirinkimą elių, tame tarpe du gerus IPA ir netgi Londono Meantime Porter; Beer Barrel – pilstomo London Porter, ir daugiau įdomesnių naujienų – tame tarpe Duchy Organic Ruby Ale ir Fullers Black Cab Stout. Tuo tarpu naujame Vilniaus meksikietiškame restorane “Sofa di Pancho” (Visų šventųjų g.) vieninteliame rasite tris meksikietiško craft alaus egzempliorius 0.33 l buteliukuose – Minerva pilsner, pale ale ir net imperial stout! Regis dar aptiko čekiško Zatec Vilniuje, Meat Lovers Pub’e.

Mekskietiško alaus laimikis

Kas gero lietuviškoje blogosferoje?

Panašūs įrašai:

Tagged with:
 

3 Responses to Trumpos naujienos – 2012 gegužė

  1. Modestas says:

    na Kauno Kvietinis gal daugiau turėtų būti lyginamas su Vilniaus Kvietiniu, o ne su Švyturio ar Gubernijos. Nes jie stojo ne į lentynas šalia jūsų paminėtų, o nutūpė šalia Vilniaus Kvietinio pilstuškėse.

  2. ramtyns says:

    Modestai, skonio požiūriu man jie pasirodė panašūs – abu ryškaus, salsvo kviečio ir citrusų skonio. Ale gal ir klystu, Švyturio Balto skonį esu primiršęs, o ir Kauno ragavau šiltą:)

  3. kaz says:

    su tiekimu markams ir spenceriams kažkaip traukuliuotai gaunasi. Prieš porą dienų tik 3 rūšis turėjo. Bet poros savaičių bėgy žadėjo papildyti. Jei suveš visą asortimentą, bus ką paragaut: http://www.marksandspencer.com/Beer-Cider-Ale-Wine-Food-Wine/b/341236031#ie=UTF8&node=341236031&useParentAsinsInResult=false&sort=-product_site_launch_date&page=1&forceNoKeyword=false&size=12

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *