Klaipėdos naujiena – pačiame miesto centre, Teatro aikštėje (tikslus adresas Sukilėlių 6) vietoje buvusio kinietiško restorano “Anikės kinai” atsidarė naujas baras “Kabakas“. Pasak ten apsilankiusių TAD narių, įspūdis geras – bent jau alaus pasirinkimo prasme, tai bus bene gausiausią plačią gamą (pasak atstovų, 19 rūšių, dauguma – major’ai) siūlanti vieta. Čia gomurius bus galima suvilgyti iš krano tekančiais Blanche de Namur, Blanche de Bruxelles, O’Hara, Bacchus ir keletą kitų.

"Kabako" atidarymas

“Kabako” atidarymo akimirka. Foto: Kabakas fcbk.

Klaipėdos TAD aktyvo nariai per atidarymą nepraleido progos pasidalinti patarimais ir patirtimi. Foto: Kabakas.

Klaipėdos TAD aktyvo nariai per atidarymą nepraleido progos pasidalinti patarimais ir patirtimi. Foto: Kabakas fcbk.

Šį barą atidarė verslininkų pora, Kęstutis ir Lina Vaišvilos, kuriems priklauso greta esantis restoranas “Anikės teatras“ (beje, teikiantis užkandžius tam pačiam barui), bei kokteilių baras “Haze“. Į barą atvežė kėdes iš angliško pubo, paleido roko muziką. Bet baro koncepcija iki galo dar neaiški, galbūt ji paaiškės atsidarius antrai erdvei, tačiau iš pasakojimų ir nuotraukų kyla asociacijos su sėkminguoju sostinės pavyzdžiu – “Alaus studija” – apie kurį jau senai laikas parašyti atnaujintą postą, nes paskutinis apsilankymas parodė, kad šis baras pakilo į kol kas neprilygstamą aptarnavimo kokybės, pasirinkimo ir lankomumo lygį.

Gandai apie pagalvėles ir kaljanus tikėkimės, liks tik svaičiojimai ir nenusmukdys šio baro iki apgailėtino “Mėmelio bravoro” lygio.

Kinietiškos kultūros detalės Klaipėdos architektūroje. Foto: Kabakas VR.

Kinietiškos kultūros detalės Klaipėdos architektūroje. Foto: Kabakas VR.

Atidarymo metu lankytojams teko takytis ir krizenti iš keleto kuriozų, kaip antai į Hoegarden “vazonus” pilstomu O’Hara eliu, ar elementariu barmenų nesusigaudymu aluje, tačiau kadangi tai pati pradžia, ir klaidų neišvengti, truputį luktersime prieš rimčiau girdami ar kritikuodami. Jei apsilankėte, pasidalinkite įspūdžiais komentaruose.

Paprastai Klaipėda ima kopijuoti madas, kai jas jau su kaupu būna prisikopijavę Vilnius ir Kaunas. Andai tai buvo vyninės, po to kavinės, o šiandien Klaipėdoje jau ir su alumi visai neblogai. Po Leikos ir Herkaus Kanto pionierių proveržio, bangą pagavo visas šūsnis barų, pilstančių craftįvairesnį alų – tai ir “Žvejų baras”, “Balta varna”, su trenksmu iš Nidos įsiveržęs “Faksas”, o dabar dar ir “Kabakas”.

Tad mūsų šių metų vasaros tikro alaus ambasada skelbiama Klaipėda:)

Panašūs įrašai:

Tagged with:
 

13 Responses to Klaipėdos scenos proveržiai ir naujas “Kabakas”

  1. tomas.s says:

    na, pagal girdėtus pasakojimus Kabakui toli iki minėtos Alaus studijos. teko apsilankyti valandėlei te, tai tas deklaruojamas rokas – sukasi kažkoks labai senas ir įkyrus Bon Jovi kompaktas, ohara vis dar pilsto į hoegaarden bokalus, o barmenės semi-20metės su smarkiai prasegtom maikutėm porina “niu, kokio alaus norėtum”. reiks dar aniems smarkiai pasistengt.

  2. ramtyns says:

    Taip, asociacijos su Alaus studija reiškia, kad šis bariukas gal ir nėra kažkuo originalus, bet bent jau kopijuoja gerus pavyzdžius. Apie priartėjimą iki tų gerų pavyzdžių tai atskira kalba, tai gali būt ir šviesmečiai iki priartės:)

  3. Kęstutis says:

    Labas visiems.
    Malonu kad apie Kabaką rašo. Iš esmės tikrai norėtume išgirsti visas nuomones ir nebūtinai vien geras. Tik išgirdę kritiką ir pageidavimus, mes galėsime tobulėti ir stengtis, kad Jūsų laiko praleidimas pas mus Kabake būtų malonus.
    leisiu sau keletą pastebėjimų:
    1. Dėl muzikos: Kabake skamba ne tik Bon Jovi, bet ir Def Leppard, My Chemical Romance, Talking heads, Accept, Slade, Billy Idol, Sister of mercy bei daugelis kitų žinomų rokerių;
    2. Dėl bokalų Jūs esate teisūs – jų kolkas negavome, tai tikimės bent pradžiai mūsų klientai į tai žiūrės tolerantiškai. :)
    3. Personalas iš esmės dar tik mokosi ir tikimės greitu laiku viskas bus super.
    4. Iš esmės kažko kopijuoti nesistengiam, tiesiog pateikėme savo viziją alaus baro.
    P.S. pasikartosiu, rašykite prašom viską kas gerai, na ir nelabai gerai mums čia ar į facebook’ą. Būsime dėkingi. ;)

    • ramtyns says:

      Smagu, kad skaitot ir reaguojat. Sėkmės šiame nepaprastame bet įdomiame versle.

      • Kęstutis says:

        privalom skaityti, reaguoti. Gi ne dėl savęs dirbam, o dėl žmonių. Savaime suprantama, biznis yra biznis, bet būtent šio versliuko sėkmė priklauso nuo žmonių. :)

  4. tomas.s says:

    daug kas pasikeistų jei bent pritildytumėt muziką, pasisamdytumėt ūsuotą šinkorių ir prisipirktumėte bevardžių bokalų. kartais tiek tereikia:) sėkmės!

    • Kęstutis says:

      Tomai, patikėkit kaip tik tokio ir ieškom – ūsuoto rimto dėdės! :) O bevardžiai bokalai jau pakeliui. Dėl muzikos – jau po pirmos savaitės darbo tai ir padarėm. Iki susitikimo! :)

  5. ramtyns says:

    @tomas: šiaip tai reikia daug daugiau. ūsuoti “šinkoriai” kartais būna ne ką geresni už 20-metes. bet taip, reikia pradėt nuo mažų žingsnių – ir skubiai, nelaukiant, kol niekam nebebus įdomu.

  6. Kriukas says:

    Kęstučiui:

    uždarykite barą, jei jums tai tik versliukas, kuris dėl klientukų pilsto aliuką į gražias stiklinaitėles ir dar dalina mielus užkandžiukus fainose lėkštytėse, lotuliukas, šypsniukas.

    Jūsų žodynas išduoda jūsų požiūrį. Dvidešimtmetė gali būti malolietka, o gali – jau subrendusi moteris (čia mąstymo prasme). Matyt, jūsų požiūris pastūmėjo pasirinkti malolietką, kurios elgesį lankytojai ir pastebėjo.

    Bet jei atsiprašysite ir pažadėsite savo kalboje tokių apsiseiliojusiu supermamų žodžių nevartoti, jums atleisiu ir lauksiu kopimo tobulumo link.

    Kai būsiu Klaipėdoje, būtinai apsilankysiu. Tikiuosi, kad malolietkų mentaliteto jau nebebus.

    Jei Ramtyns nesupyks, įdedu jums nuorodą į puikų straipsnį (norėčiau būti jo autorium): http://protokolai.com/2013/06/13/mazybinei-leksikai-nepakantumo-uosini-kuola/

    • Aušra says:

      Visų pirma, jeigu jau komentuoji ir vartoji savo žodyne žodžius, žinok ką jie reiškia ir kaip rašosi… Ne “malolietka”, o “malalietka”. Kaip gali komentuoti žmogus apie ” Kabaką” jeigu pats nesi ten buves, bent jau iš tavo komentarų galima suprasti, kad dar ten nebuvai. Aš pati ten lankiausi ir man patiko, nes aš atėjau pasisėdėti, atsipalaiduoti,paragauti alaus, o ne aptarinėti interjero ir kitų smulkmenų. Beje jie dar nesenei tik atsidarė ir tobulėti jie dar turi laiko. Mes Jiems galime tik palinkėti sėkmes, ir savo apsilankymu paskatinti dirbti ir tobulėti toliau. P.S ir nepamirškite kad tai yra ALAUS KABAKAS, o ne restoranas ar klubas ir pan….

  7. Jjovke says:

    Galu gale radau vieta Klaipedoje, kur galiu isgerti savo megstamo Hoegaarden’o! Valioooo!!! Truksta indo, kur galima butu mesti arbatpinigius :) Personalas labai bendraujantis ir rupinasi klientais. Labai dziugu, kad neskiesto alaus ipila tiek kiek priklauso. Nuo siol tai mano megstamiausia vieta Klaipedoje! Aciu!!!

  8. ramtyns says:

    Apsilankiau tingų savaitgalio rytą, viskas kaip ir ok, kai žmonių nėra, sunku ką pasakyt. Sėdėjau lauke, tad interjeras nebuvo aktualus. Dirbęs jaunuolis aptarnavo kaip priklauso, belgiško kvietinio bokalus pripildė, tiesa temperatūra jų buvo kiek šiltesnė nei turėtų būti, bet dar pusė velnio – barmenas kaip tik patikino, kad laukia meistrų, kad padėtų sureguliuoti šaldytuvus.

  9. ruginis says:

    viskas ten kaip ir gerai atrodo, alaus yra, vietu prisesti irgi ir tuo paciu negerai, nes netraukia pasilikt ilgiau, lazinuosi, kad kitais metais ten bus vynine