Nauja alaus vieta Klaipėdoje
Pastaba: “Gourmet krautuvėlė” Klaipėdoje nuo 2010 metų nebedirba.
Klaipėdiečiai džiaugiasi, kad pagaliau ir jų miestas turi alaus vietą, į kurią galima nueiti nesiraukant dėl alaus ir aptarnavimo. Prie naujai rekonstruotu Danės krantinių, raudoname sandėlyje atsidarė “Gourmet krautuvėlė” -vyninė (!?). Joje 2 malonūs pilstomi dalykai – „Erdinger-Weissbier“ (9 Lt), “Budweisser Budvar” (7 Lt).
Alus patiekamas gerai atšaldytas, tikruose induose. O po mūsų pastabos pradėjo pilti normaliai, virš ribos:)
Žinoma, Vilniaus-Kauno kontekste, tokia “naujiena” – mažmožis. Bet Klaipėdai tai viena iš malonių – nors ir brangių – išimčių, su mielu lauko kiemeliu ir vaizdu į Dangę.
Panašūs įrašai:
6 Responses to Nauja alaus vieta Klaipėdoje
Leave a Reply Cancel reply
Komentarai
- Tomas on Medžiagos alaus gamybai Lietuvoje
- Peter Rowswell on Lithuanian Countryside Yeast Tales
- Atnas on Vasaros Žaibs
- ramtyns on Vasaros Žaibs
- Arnas on Vasaros Žaibs
Kategorijos
- Alinės (42)
- Aludarystė (96)
- Bravorai (4)
- Apyniai (19)
- Bendra (131)
- Eksperimentai (32)
- Filosofija (2)
- Istorija (51)
- Kalendorius (16)
- Maistas (18)
- Ragaujam (57)
- Renginiai (44)
- Salyklas (5)
- Šalys (112)
- Austrija (2)
- Azija (3)
- Belgija (9)
- Britų salos (20)
- Čekija (16)
- Danija (4)
- JAV (13)
- Kaimynai (23)
- Kanada (1)
- Kitos salos (2)
- Lenkija (8)
- Olandija (4)
- Pietų Amerika (1)
- Švedija (1)
- Vokietija (9)
- Stiliai (127)
- Belgian style (10)
- Dunkeliai (7)
- Ekstremalūs (2)
- Eliai (23)
- IPA (6)
- Kvietiniai (12)
- Lageriai (20)
- Lambikai (7)
- Lietuviškas (56)
- Porteriai (18)
- Stautai (9)
- TA Laboratorija (11)
- Uncategorized (1)
Beje perskaičiau čekų bloge “Erdingeris” vadinamas “kvietinio alaus Gambrinusus”, t.y. standartiškiausią, nuobodžiausią skonį turinčiu kategorijos atstovu…
Nors šiaip skanus ir tas “Gambrinusas” vasarą (aišku, čekiškas), čia TK porą skardinių atvežė… atsišaldžiau… :)
niekam ne paslaptis, kad Klaipėda ‘tikro alaus’ požiūriu pats nuobodžiausias miestas:). Taigi ir “Erdingeris” kol kas tik menka alternatyva įsigalėjusiam “Švyturiui”.
Veina rugstu vasaras ryta Ceku kempinga virsila davi puora Gambrinusa buteliu (aprasuojusiu), pamaniau ka uns ir y Dievs.(tas kempinga buosas:) Vo set tai nepigu normale atsigerti pas gurmietus.
[…] labiausiai pradžiugino “Gourmet” parduotuvė-restoranas, ant šviežiai sutvarkytos Danės krantinės prie vaizdo į vandenį […]
Gourmet jau nebera, Svyturio alaus salis,bl…
Taip, deja pernai vasarą buvusi geriausia Klaipėdos alaus vieta, Gourmet užsidarė, ir dar labai negražiai – sutikti buvę darbuotojai pasakojo, kad su jais nebuvo atsiskaityta. Gėda.