Vakar Čiobiškis “Skrajojančio Olando” baro iškaboje pamatė užrašą “Pasvalio Ruginis alus 5 lt”. Ką? Ruginis alus? Lietuvoje to dar nebuvo. Ar nepasivaideno mūsų draugui?

ruginis

Suskubome patikrinti. Su džiaugsmu pranešame – ne, nepasivaideno. Sėmėm vieną bokalo po kito alaus, kokio dar nebuvo tekę ragauti (nors Estijoje ir Suomijoje ruginis yra tradicinis ir gan gerai žinomas). Manau, gerai patuštinome statinaitę, bet ir jums palikome.

Alus gardus, skaniai kvepia salyklu, turi rugelio kandumo, nors matomai bazinis salyklas – tas pat miežinis. Tiesą sakant, skonis, skaidrumas ir šviesi spalva turi panašumo ir į anksčiau pilstytą miežinį Pasvalio alų, netgi susidarė įspūdis, kad į seną receptą tiesiog mostelėta ruginio salyklo. Net jei taip ir buvo, alaus tai nesumenkina. Jis tikrai vertas kelionės į šį jaukų ir svetingą barą. Beje, maistas čia taip pat geras, o vietoje kepti bulviniai traškučiai su padažu yra kitas topas!

Skelbiame šį alų TAD mėnesio alumi. Džiugu regėti aludarių išradingumą – pagaliau. Tiesa, teko girdėti, kad ne patys “Pasvalio gėrimai” alų verda, o ima iš kitos daryklos. Įdomu, kokios?

– – –

Beer family has a new member, at least in Vilnius – it is a rye lager. A mix of barley and rye makes it a slightly spicy, pleasant beer which we recommend to enjoy with the home-made potato crisps in “Skrajojantis Olandas” (Flying Dutchman) bar, Bokšto 3.

Panašūs įrašai:

9 Responses to Pasvalio Ruginis atėjo į Vilnių

  1. Petras says:

    Tai kad jie ten jau bankrotinasi, todel ir jiems verda kita alaus darykla, jei neklystu is Pakruojo, jei klystu, pataisykite…

  2. Mindauqas says:

    Paragavau ir aš vakar šio alaus – gardus. Tik sakė, kad čia paskutinė partija, nes jie jau bankruoja. Tad jei kas norite paragauti, paskubėkit. Aš šiandien dar kartą prasuksiu pro šalį:)

  3. taide says:

    Pasvalio ruginį vakar gėriau Obuolio aludėje Vilniuje. Patiko. Beje, labai stebiuosi, kad apie šią alaus vietą visai nerašoma TAD. O juk pilstomo alaus ten apie 25 rūšis.

  4. ramtyns says:

    taide, Obuolio aludės pavadinimą teko girdėt, tačiau mistiškai jame nesame buvę nei mes patys, nei nors vienas mūsų draugas. Ar tai tokia Obuolio aludės strategija, būti nežinomiems? Nežinau, tačiau jų svetaine http://www.applepub.lt savo “informatyvumu” taip pat nelabai pagelbėja.

    Na bet jei išties tokį asortimentą pilsto, reiks kažkada užsukti.

  5. kontekstas says:

    Esu buvęs obuolio pube prieš metus kitus, bet tuo metu dar ten pilstė tik šiltą juodą samsoną. Puiku, kad jie tobulėja, berods tokį tikslą ir yra deklaravę – daug gero alaus. Gaila iš tiesų, kad plačiau nepasiskelbia jie, mirus amžinatilsį Obuoliui, kažkaip ir pubas išnyko iš viešosios informacijos kanalų.
    Reiks patikrint – ir jeigu iš tiesų gerą alų pilsto – padėsim jam pasipromint.

  6. Ciobiskis says:

    Esu buvęs, net roko koncertus organizavęs. Apačioje rokiniam jaunimui buvo pilstomas Tauras, vėliau Pasvalys Geresnis už Geriausią, na o viršuje kambariukuose trindavosi visokie keisti personažai – tipo Seimo nariai su savo damom, “Hotel Reval Lietuva” apsistoję prekijai iš Rytų…

    Dabar kaip suprantu “pasižiūrėjo” biskį “Alaus namų” koncepciją?

  7. Linas C. says:

    Apie “Pasvalio ruginį” išgirdau dar tada, kai jis buvo tik verdamas :-).
    Šių metų, berods, balandį, darant pranešimą apie alaus giminę ir jos atšakas viename seminare, ten dalyvavo trys Pasvalio Alaus atstovai. Ne tim pavaišino dalyvius savo alučiu, bet ir pasisakė, kad eksperimento dėlei verda partiją alaus, į kurį įmetė ir ruginio salyklo. Labai susidomėjau tuo, prašiau atsiųsti paragauti, bet, matyt, mano vizitinė pasimetė…:-)

    Puiku girdėti, kad jau išvirė! :-) Reiks susirasti ir išmėginti. Ačiū už nuorodą!

  8. CinCas says:

    na ar čia sutapimas ar kaip, bet kaip tik tokiu metu teko ragauti ruginio alaus Santa Cruz’e 515 kaboke. pilstomas Uncle Fudd ruginis alus mano neišlavintam skoniui turėjo šiokį tokį rukyto alaus prieskonį ir pabai mielai susigėrė beužkandžiaujant keptomis saldžiosiomis bulvėmis su rozmarinu, šalaviju ir česnaku. daugiau apie alų. http://www.flickr.com/photos/beerbybart/3403007893/

  9. […] galą sklido jau senai, tad buvome nustebinti kai šie dar spėjo prieš bankrotą kvėptelti ruginiu alumi – gan savitu ir skaniu. Perėmę seną įmonę su skolomis, naujieji savininkai iš Vilniaus […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *