Beer Advocate naujienos
Tikro Alaus klubui užsisakius amerikietišką Beer Advocate žurnalą, visad su malonumu (o jei pavyksta – ir su bokalu) atsiverčiu ir pasiskaitinėju jį. Ne vien dėl linksmų istorijų ar diskusijų, koks yra tikras alus (craft, fine beer), o koks ne, bet ir dėl naujų bandymų bei idėjų, praplečiančių “extreme beer” ribas, netikėtų rakursų, maisto (su alumi, žinoma) receptų, arba – tiesiog naujienų.
Šiandien į dėžutę įkritusiame BA numeryje ne viena įdomi tema: ieškoma, kur toliau stumti “ekstremalųjį” frontą – kai iki maksimumo užkelti alkoholio ir apynių lygiai, brandinimas burbono statinėse jau laikomas praeitu pradiniu etapu. Galbūt tai grįžimas prie ekstremalaus paprastumo, o gal gilesnis požiūris į mielių pasaulio įvairovę? Britai diskutuoja, ar sėkminga CAMRA alaus kampanija be visa ko pozityvaus, neužstrigdė britiškų elių viename istoriniame taške. Houstono aludaris pasakoja apie reakciją į jo dūminį alų: vienas iš ragavusių paklausė ar tik jis nebuvo apyniuotas… rūkyta kiauliena. “Pieniški stautai”, krevetės su alumi ir taip toliau.
Akis nepraslysta ir pro apžvalgų skyrių. Čia nuo įvairovės man visada apsisuka galva ir nudryksta seilė. Šiame numeryje išskirtas Weyerbacher Fourteen Ale, 11.8% “kviečių vynas”, Affligem Dubbel ir Tripel įvertinti puikiai ir pripažinti nesulaukiantys deramos pagarbos (bent jau mūsų draugijos rate šį alų tikrai labai vertiname, beje, tai vienas retų džiaugsmų, kurį galima aptikti ir lietuviškuose “Iki”), o štai vienas mano mėgstamiausių Britanijos bravorų Samuel Smith išleido sezoninį alų “Yorkshire Stingo”, brandintą ąžuolo statinėje ir neįprastai stiprų savo tėvynei – 8%. Draugai emigrantai, jūsų parvežtas Jorkšyro Geluonis bus deramai įvertintas!
Norintys žurnalą dabar galite užsisakyti su 40% nuolaida, internetu tiesiai į savo pašto dėžutę čia.
Panašūs įrašai:
6 Responses to Beer Advocate naujienos
Komentarai
- Martin. M on Lithuanian Countryside Yeast Tales
- Danius on Naminis alus
- Thomas on Apie
- Thomas on Vilkasalės alus
- Peter Rowswell on Lithuanian Countryside Yeast Tales
Kategorijos
- Alinės (42)
- Aludarystė (96)
- Bravorai (4)
- Apyniai (19)
- Bendra (131)
- Eksperimentai (32)
- Filosofija (2)
- Istorija (51)
- Kalendorius (16)
- Maistas (18)
- Ragaujam (57)
- Renginiai (44)
- Salyklas (5)
- Šalys (112)
- Austrija (2)
- Azija (3)
- Belgija (9)
- Britų salos (20)
- Čekija (16)
- Danija (4)
- JAV (13)
- Kaimynai (23)
- Kanada (1)
- Kitos salos (2)
- Lenkija (8)
- Olandija (4)
- Pietų Amerika (1)
- Švedija (1)
- Vokietija (9)
- Stiliai (127)
- Belgian style (10)
- Dunkeliai (7)
- Ekstremalūs (2)
- Eliai (23)
- IPA (6)
- Kvietiniai (12)
- Lageriai (20)
- Lambikai (7)
- Lietuviškas (56)
- Porteriai (18)
- Stautai (9)
- TA Laboratorija (11)
- Uncategorized (1)
Sveiki, susidomėjau žurnalo prenumerata ir norejau paklaust, jei ne paslaptis, kiek atsieina papildomi mokesčiai už žurnalo pristatymą iki durų. Ačiū.
O galima info daugiau apie tikro alaus klubą? :)
Edai, štai išlaidos:
BeerAdvocate magazine (1-year renewal) @ $29.99
+ International shipping fee: $28.00
Total = $57.99
Vidmantai (Nuolaida – čia pavardė?), klubu netyčia pavadinau Tikro Alaus Draugiją, nors šiaip planuojam kažkada greitai padaryt asocijuotų narių priėmimą…
Man tiesiog įdomu. Jei darysite praneškite. Nesu kažkuo ypatingas savo žiniomis apie alų, bet jį labai mėgstu :)
Prijėmėms turietu būti kap per pylma “Sadko” reiks išgerti raga alaus ir atlaikyti gera smūgi i krutėnis lasta, bent jau iš irkla.
po tokio priemimo, greiciausiai atsiras tokiu kurie nores istoti ne po karta :)