aludariu taure 2014Šiandien (šeštadienį) Vilniuje, Torres restorane-bravore, prasidėjo konkursas Namų aludarių taurė 2014, organizuojama jau trečią kartą. Iniciatyvinės grupės aktyvą sudaro aludarystės entuziastai, vadovaujami Atviro alaus draugijos senbuvio ir buvusio pirmininko Gyčio Gurklio.  

Šiemet 137 alaus egzempliorius konkursui pateikė 40 aludarių iš Lietuvos ir Latvijos. Namų aludariai varžysis 17-oje skirtingų kategorijų, o jų alų vertins industrijos profesionalai ir ekspertai iš Lietuvos ir Estijos. Be kitų prizų, nugalėtojams bus suteikta galimybė savo receptą išvysti realizuotą kartu su Torres darbuotojais šiame bravore.

Pasak konkurso organizatorių, “siekiame ne tik po vienu stogu surinkti geriausius namų aludarius ir išrinkti nugalėtojus kategorijose bei absoliučiai geriausius renginio alus, tačiau ir skatinti diskusijas apie alų, skirtingus jo stilius ir kultūrą. Mes norime prisidėti prie namų aludarystės mitų ir stereotipų griovimo.”

Renginys uždaras, jame dalyvauti buvo pakviesti aktyvūs namų ir profesionalūs aludariai, verslo atstovai, žurnalistai. Antrąją renginio dieną, tarptautinei teisėjų komisijai renkant geriausius, dalyviams bus surengta 15 naminio alaus egzempliorių ir plačios skonių geografijos degustacija. Šios dienos vakare bus paskelbti ir nugalėtojai, apie kuriuos pranešime ir savo puslapiuose.

(Parengta pagal organizatorių informaciją)

Panašūs įrašai:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *