Tikro Alaus, Dzeru Alu ir Serde organiziuojamame Baltijos šalių alaus entuziastų susitikimo Latvijoje (Aizputėje) pranešėjų ir dalyvių skaičius jau siekia 20, dar dešimtys užsiregistravusios auditorijos. Menų centro nakvynės vietos jau visos užimtos, tačiau atvyksiantiems su nakvyne, dar yra vietų greta esančiuose svečių namuose (hostelyje). Į registracijos kainą (25-27 LVL) įeina 2-3 nakvynės, maistas susitikimo metu ir alaus degustacijos. Galima atvykti ir nesiregistravus.
Preliminari susitikimo programa (bus šiek tiek tikslinama ir improvizuojama):
Balandžio 30, penktadienis
18:00 – 22:00 Atvykimas
21:00 – lengva vakarienė
Alaus virimo įrangos surinkimas kitai dienai, ingridientų peržiūra
Gegužės 1, šeštadienis
8:30 – 9:30 Pusryčiai
10:00 – 11:00 Pasveikinimas ir pristatymas – Atis Rektiņš
Trumpas dalyvių prisistatymas (5 min kiekvienas)
– Tikras Alus
– Signe Pucena ir Ugis Pucens iš SERDE
– Domantas Vizbaras – Gyvas Alus ir Rolands Majevskis – Dzīvais Alus
– Vykis – midaus gamyba, amatų ir maisto istorija
– namudiniai aludariai
– Justinas Bočiarovas, Marius: www.savasalus.lt
– Valmiermuiza alaus darykla kuri taip pat pradės pertrauką su daryklos alumi ir užkandžiais
11:00 – 12:30 Kęstučio Obelevičiaus paskaita apie apynius, rūšis, apynių istoriją ir apininkystę Lietuvoje, 90 min prezentacijoms ir diskusijoms
12:30 – 14:00 Miceuz DIY (pasidarkyk pats) įranga, pasiruošimas alaus virimo sesijai – viena gegužės 1, kita gegužės 2. Šiandien – tamsus kvietinis (dunkelweiss arba weisbock).
14:00 – 15:00 Pietūs
15:00 Popiet – Lietuviško midaus, alaus ir maisto istorija, Vykis
apie 16:00 menų centro dalyviai vykdys alaus distiliavimo iš alaus projektą
Vikio, Ugio midus, degustacijos
20:00 alaus sesijos pabaiga, vakarienė
Pokalbiai apie alaus sceną buvusioje Sovietų Sąjungoje – Evaldas P. ir vienas Latvijos dalyvis
Nuo 22:00 galimai: diskusijos, degustacijos, alaus kinas
Gegužės 2, sekmadienis
8:30 – 9:30 Pusryčiai
10:00 tradicinio alaus virimas mediniuose kubiluose lauke (ugnis pradedama kurti apie 7:00 ryto)
10:30 šiuolaikinio alaus virimo procesa, paprastas šviesus alus/elis
12:30 menų centro atstovai tęs distiliavimo projektą
13:00 maistas lauke, grilis
– – –
Programa bus tikslinama, sekite šią erdvę.
Panašūs įrašai:
One Response to Baltijos alaus entuziastų susitikimo Latvijoje programa
Komentarai
- Martin. M on Lithuanian Countryside Yeast Tales
- Danius on Naminis alus
- Thomas on Apie
- Thomas on Vilkasalės alus
- Peter Rowswell on Lithuanian Countryside Yeast Tales
Kategorijos
- Alinės (42)
- Aludarystė (96)
- Bravorai (4)
- Apyniai (19)
- Bendra (131)
- Eksperimentai (32)
- Filosofija (2)
- Istorija (51)
- Kalendorius (16)
- Maistas (18)
- Ragaujam (57)
- Renginiai (44)
- Salyklas (5)
- Šalys (112)
- Austrija (2)
- Azija (3)
- Belgija (9)
- Britų salos (20)
- Čekija (16)
- Danija (4)
- JAV (13)
- Kaimynai (23)
- Kanada (1)
- Kitos salos (2)
- Lenkija (8)
- Olandija (4)
- Pietų Amerika (1)
- Švedija (1)
- Vokietija (9)
- Stiliai (127)
- Belgian style (10)
- Dunkeliai (7)
- Ekstremalūs (2)
- Eliai (23)
- IPA (6)
- Kvietiniai (12)
- Lageriai (20)
- Lambikai (7)
- Lietuviškas (56)
- Porteriai (18)
- Stautai (9)
- TA Laboratorija (11)
- Uncategorized (1)
[…] 2010 gegužė: pirmasis Baltijos šalių alaus entuziastų susitikimas Aizputėje (programa) […]