Slam Dunkelweiss tamsus kvietinis

Kartą dariau alų iš kvietinio ir tamsaus salyklo ekstraktų (pagal receptą iš The Homebrewer’s Recipe Guide). Dėl kažkokių netikslumų recepte alus gavosi kur kas stipresnis nei buvo nurodyta (apie 6% vietoj 4.5%). Rezultate gavosi puikus, turtingo skonio… turbūt Weizenbock:)

Neabejotinai skoniui ypatingos įtakos turėjo kilmingos Weihenstephan mielės.

Receptas: Slam Dunkelweiss

19-ai litrų alaus

3 kg skysto kvietinio ekstrakto (55/45 mišinys)
680 g tamsaus skysto salyklo ekstrakto (Dark malt extract)
680 g šokoladinio salyklo
227 g degintų/skrudintų miežių (roasted barely)
28 g Saaz apynių (galima keist lenkiškais Lubelski)
1 pakuotė skystų Weihenstephan mielių
0.7 stiklinės cukraus (į bačką)

Traiškytą šokoladinį salyklą ir skrudintus miežius užmerkti 68 C vandenyje ir pamirkyti 30 min. Ištraukti grūdus ir sudėti salyklo ekstraktus bei Saaz apynius. Užvirti ir virti 1 val.

Atvėsinti ir sudėti mieles (geriausia iš skystų mielių prieš tai pasidaryti “starterį”). Fermentuoti 10-14 dienų prie 20-23 C.

Subuteliuoti ir buteliuose palaikyti 10 dienų.

Knygoje rašo SG 1.043, man gi gavosi arčiau 1.062.

 

Comments are closed.