Obliaus Porteris

Tai alaus iš salyklo ekstrakto receptas, mirkant tamsius grūdus (“grain steeping“). Jame naudojau savo paties degintus miežius, tačiau žinoma, tiks pirktiniai. Alus buvo žaibiškai sudorotas gaujos draugų ir sulaukė puikaus įvertinimo – deja, man pačiam taip ir neteko jo paragauti. Recepto pagrindu paimtas BYO publikuotas “London Porter” klono receptas.

Staliaus Obliaus Porteris (BYO London Porter Clone – Modified)

12-A Brown Porter

Size: 25.0 L

O.G.: 1.052
F.G.:
1.013
Alc.:
5.3%
Attenuation: 75.0%

Original Gravity: 1.055 (1.040 – 1.052)

|===========================#====|

Terminal Gravity: 1.014 (1.008 – 1.014)

|=======================#========|

Color: 33.04 (20.0 – 30.0)

|============================#===|

Alcohol: 5.37% (4.0% – 5.4%)

|=======================#========|

Bitterness: 35.0 (18.0 – 35.0)

|========================#=======|

Ingredients:

3.95 kg Pilsner Extract Sladovna Bruntal (2 bankės su trupučiu salyklo ekstrakto)

0.52 kg Caramel 80L 210EBC (karamelinis salyklas)

0.26 kg Chocolate Malt (šokoladinis salyklas)

0.26 kg Black Patent malt (galima keisti į 0.26 kg Caramel Dark Malt 836EBC 316L, juodą karamelinį salyklą)

0.15 kg Black Roasted Barley (skrudintas salyklas)

40.0 g Northern Brewer (8.3%) apyniai – 60.0 min

8.0 g Fuggle (4.8%) apyniai – 15.0 min

8.3 g Fuggle (4.8%) apyniai – 0.0 min

1.0 tsp Irish Moss – 10.0 min (nebūtina)

1 L Fermentis Safale S-04 mielės (galima keisti kitomis, pageidautina angliškomis mielėmis)

Results generated by BeerTools Pro 1.5.3

 

Comments are closed.