Kaimo aludariai tampa egzotika
valstietis.lt rašo apie tradicinius aludarius:
Kaimo aludariai tampa egzotika
Per kelerius metus Šiaurės Aukštaitijoje gerokai sumažėjo alaus gamintojų. Likusieji tebepuoselėja protėvių tradicijas ir tikisi atsilaikyti prieš stambiuosius gamintojus. Kai kurie alaus rinkos žinovai prognozuoja, kad aludarystė ateityje iš verslo greičiausiai virs entuziastų pomėgiu.
Panašūs įrašai:
9 Responses to Kaimo aludariai tampa egzotika
Komentarai
- Martin. M on Lithuanian Countryside Yeast Tales
- Danius on Naminis alus
- Thomas on Apie
- Thomas on Vilkasalės alus
- Peter Rowswell on Lithuanian Countryside Yeast Tales
Kategorijos
- Alinės (42)
- Aludarystė (96)
- Bravorai (4)
- Apyniai (19)
- Bendra (131)
- Eksperimentai (32)
- Filosofija (2)
- Istorija (51)
- Kalendorius (16)
- Maistas (18)
- Ragaujam (57)
- Renginiai (44)
- Salyklas (5)
- Šalys (112)
- Austrija (2)
- Azija (3)
- Belgija (9)
- Britų salos (20)
- Čekija (16)
- Danija (4)
- JAV (13)
- Kaimynai (23)
- Kanada (1)
- Kitos salos (2)
- Lenkija (8)
- Olandija (4)
- Pietų Amerika (1)
- Švedija (1)
- Vokietija (9)
- Stiliai (127)
- Belgian style (10)
- Dunkeliai (7)
- Ekstremalūs (2)
- Eliai (23)
- IPA (6)
- Kvietiniai (12)
- Lageriai (20)
- Lambikai (7)
- Lietuviškas (56)
- Porteriai (18)
- Stautai (9)
- TA Laboratorija (11)
- Uncategorized (1)
kaip tik atsidariau admin puslapį, kad įdėčiau šitą straipsniuką, o tik žiū, jau jis yr :)
Bet geras tas laikraštis – valstiečių laikraštis :)
regis, skaitom tuos pačius laikraščius:)
As manau, kad uz keliu metu prasides mazosios ir tradicines aludarystes renesansas, kaip atsitiko ir Danijoj, JAV ir kt. salyse.
Beje, idomu, apie kokias Latvijos sventes uzsiminta straipsnyje? “Rudenį juos kviečia į Latvijos ir Estijos šventes, kur A.Vertelis su šeima ne tik prekiaus, bet ir demonstruos, kaip gaminamas naminis alus.”
Taip, tik matyt tokio renesanso “variklis” bus miestieciai ar “naujieji kaimieciai”, o tik ne tie vargsai smulkieji gamintojai, kuriems marketingas ar kitoks pristatymas yra tamsus miskas.
Straipsnis aisku visai idomus, tik truksta skaiciu pagristi, kokia yra is tikruju situacija, kiek ir kam jie parduoda ir t.t. Zaliavos aisku brangsta, bet pvz energija – juk Lenkijos pavyzdys rodo, kad jis sudaro labai nedidele dali alaus savikainos.
Ir viskas daznai baigiasi tuo lietuvisku fatalizmu – “mieste musu niekas “neima”. Manau, kad “Snekutis” irode kad gali buti kitaip, nors cia gal nuo pacio alaus priklauso – kaip a.a. “Aukstaiciuose” budavo “Cizo” molio, dideles sloves jis niekam neatnese…
Zywiece kasmet vyksta didelis naminiu alu festivalis…. ten mazoji aludaryste tikrai klesti
Taaiiiip.. Rainmans, kada ten sakei tas festivalis?:) Gal linka turi?
Taigi juk rasiau jau prie straipsnio apie lenkus, kad birželio 20 d. buvo.
Linkas čia:
http://www.browamator.pl/szczegoly.php?grupa_p=7&przedm=4446923&=Festiwal_Piwowar%F3w_2008_-_Serwis_Informacyjny&sess_id=6034394460
Turbūt jau reik sekt pradėt kas te Baltic Porter verda…
Biciulis grįžo iš kelionės, parvežė Lvovo ir Bauska porterio po butelį. Įdomu, ar ukrainietiškasis irgi bus Baltijos?:) Juk dabar alaus rūšį apibrėžia nebe geografinė vieta, o receptas…
Manau, kad reiktų susirūpinti šiuo klausimu ir pasiekti, kad Baltijos porteriu galėtų būti vadinamas tik alus nuo Baltijos :)