Vilkasalės alus
Ačiū draugams Ievai ir Mariui, kurie važiuodami iš Ignalinos, stabtelėjo Ignalinos-Molėtų kelyje, Mindūnuose, ir užėjo į pakelės užeigą, kurioje, anot Mariaus, “cepakai neblogi už 10 litų”. Užėję į smuklę ir pasistiprinę, draugai prisiminė mane, nuolankų Jūsų tarną, ir atvežė butelį “iš po” mineralinio, visą pilną kupiną Vilkasalės alaus, kuris keleivių džiaugsmui pilstomas užeigoje.
Atsilošėm mes su draugais pas mane sodelyje ant suoliuko ir pradėjom Vilkasalės alų skanauti. Alus visai gerai ištvėrė kelionę butelyje ir bagažinėje, tad pilamas į taurę dar smagiai putojo ir buvo maloniai vėsus. Tiesa, puta jau laikės neilgai, tačiau turiu įtarimą, kad ir ką tik iš čiaupo būdamas, jis dideliu putingumu nepasižymėtų. Ne tokio tipo alus, taip sakant.
Pirmas užuodžiamas Vilkasalės alučio aromatas – švelnus duonos, sumišęs su ajeru, kvapas. Skonyje jaučias ta pati duonutė, karamelinis salyklas, netgi šiokios tokios kavos užuominos (nu ir iš kur jos ten galėtų būt – skeptiškasis “aš” man suokia). Poskonyje – tolimi apyniai ir karamelė. Alaus spalva – tamsiai ruda, beveik juoda – retas reiškinys lietuviškų dunkelių scenoje.
Pasakysiu Jums, mielieji – su didžiausiu malonumu išgėrėm mes tą 1,5 l buteliuką iš po mineralinio. Vilkasalė man kuo geriausiai priminė čekišką “černe” arba austrišką “schwarzen” alų, nors už kai kuriuos užsienetiškus pusbrolius jis bene dvigubai stipresnis (6% ABV). Puikus lietuviško “juodo” pavyzdys, žodžiu. Kas važiuosit Molėtų-Ignalinos keliu, stabtelkit užeigoj, kur “cepakai neblogi už 10 litų”, visai netoli nuo Molėtų posūkio.
Panašūs įrašai:
6 Responses to Vilkasalės alus
Komentarai
- Martin. M on Lithuanian Countryside Yeast Tales
- Danius on Naminis alus
- Thomas on Apie
- Thomas on Vilkasalės alus
- Peter Rowswell on Lithuanian Countryside Yeast Tales
Kategorijos
- Alinės (42)
- Aludarystė (96)
- Bravorai (4)
- Apyniai (19)
- Bendra (131)
- Eksperimentai (32)
- Filosofija (2)
- Istorija (51)
- Kalendorius (16)
- Maistas (18)
- Ragaujam (57)
- Renginiai (44)
- Salyklas (5)
- Šalys (112)
- Austrija (2)
- Azija (3)
- Belgija (9)
- Britų salos (20)
- Čekija (16)
- Danija (4)
- JAV (13)
- Kaimynai (23)
- Kanada (1)
- Kitos salos (2)
- Lenkija (8)
- Olandija (4)
- Pietų Amerika (1)
- Švedija (1)
- Vokietija (9)
- Stiliai (127)
- Belgian style (10)
- Dunkeliai (7)
- Ekstremalūs (2)
- Eliai (23)
- IPA (6)
- Kvietiniai (12)
- Lageriai (20)
- Lambikai (7)
- Lietuviškas (56)
- Porteriai (18)
- Stautai (9)
- TA Laboratorija (11)
- Uncategorized (1)
O kas gamina ta alu?
Sunku pasakyt… Duodama gegorafinė nuoroda – Mindūnai, tai gal pačioj užeigoj yra bravorėlis, o gal atveža iš kur. Pats nebuvau, o draugai nepaklausė.
Va ką apie Mindūnus rašo viki
http://lt.wikipedia.org/wiki/Mind%C5%ABnai
o čia – matyt, apie pačią užeigą
http://www.meniu.lt/cat_item.php?strid=1079&id=326967
Pagal interneto enciklopediją, Vilksalėje gyvena tik vienas žmogus ir tas pats turbūt vilkas…
http://lt.wikipedia.org/wiki/Kaltan%C4%97n%C5%B3_seni%C5%ABnija
na nėra ten bravoro… kažkas kitas žaidžia, neįsivaizduoju kas…Vilkmergė šiaip jau labai mėgsta po vietinėm vėliavom alų pardavinėti, gal ir čia nagus prikišo… arba kas nors iš mažųjų
Vilkasales alu gamina patys vilkasales darbuotojai. jis tikrai naminis alus!!! o vilkasales savininkai yra labai faini zmones…ir siaip vilkasaleje buti labai malonu ir jauku ir maistas skanus! tikrai jokiu pretenziju neturiu!!!
Noriu AJERÜ alaus, ne pavadinimas, bet sudetis, kaip ir duona su ajerais. Deja gyvenu toli nuo Lietuvos, taip kad rasykit, noriu uzsisakyt deze y cia.