Newsweek” ir kiti šaltiniai, pasiremdami “New Scientist” publikacija, šią savaitę pradėjo trimituoti – klimato atšilimas lemia čekiškų apynių, o tuo pačiu ir alaus, suprastėjimą.

Paskutinė šventė Žateco mieste?

Paskutinė šventė Žatece?

Pasirodo, tūlas Martin Možny su Čekijos Hidrometereologijos instituto komanda suskaičiavo, kad garsuosiuose  Saaz / Žateco apyniuose kartumą ir kitas savybes alui suteikiačios  “alfa” rūgšties dalis kasmet nuo 1954 iki 2006 mažėjo, vidutiniškai po 0,06% kasmet. Jei klimatas toliau šils –  kaip teigia mokslininkai –  “alfa” rūgšties kiekis vienuose iš svarbiausių  pasaulio apynių (dabar jie turi apie 5%) kris labiau drastiškai.

Įspėjama, kad šylantis klimatas  gali turėti poveikį ir analogiškoje klimato zonoje esantiems Rytų Vokietijos ir Slovakijos apynynams.

Na o mums belieka pajuokauti – jei klimatas šils, gal palanki(ausia) apyniams auginti klimato zona  pamažu pamažu ir atkeliaus pas mus?

 

Comments are closed.