Tikras alus sėja
Na pagaliau lijo nulijo ir nudžiūvo, oras atšilo – atėjo laikas žemės ūkio darbams.
Tikras alus savo Dūdiškių plantacijoj šiemet numatė pasėti apie 50 arų salyklinių miežių. Praeitą savaitgalį įsigijom pas ūkininką Kalamajevą iš Šalčininkų rajono 120 kg salyklinių miežių “Publican” sėklos, ir šį savatgalį subersim juos į dirvą. Kaip rašo literatūra, angliški miežiai “Publican” labai tinka salyklo gamybai, mat yra stambaus grūdo, pasižymi mažu baltymingumu, sukaupia daug krakmolo.
Pažiūrėsim, kaip seksis juos augint, saugot nuo ligų, na ir aišku, kaip pavyks iš jų salyklą “pasidaryk pats” būdu paruošti.
Žodžiu, laukite daugiau naujienų.
Papildyta: 2010-05-10
O štai keletas vaizdelių iš sėjos:
Pasinaudodamas proga, noriu padėkoti Česlovui iš Eičiūnų už traktorių.
5 Responses to Tikras alus sėja
Komentarai
- Martin. M on Lithuanian Countryside Yeast Tales
- Danius on Naminis alus
- Thomas on Apie
- Thomas on Vilkasalės alus
- Peter Rowswell on Lithuanian Countryside Yeast Tales
Kategorijos
- Alinės (42)
- Aludarystė (96)
- Bravorai (4)
- Apyniai (19)
- Bendra (132)
- Eksperimentai (32)
- Filosofija (2)
- Istorija (51)
- Kalendorius (16)
- Maistas (18)
- Ragaujam (57)
- Renginiai (44)
- Salyklas (5)
- Šalys (112)
- Austrija (2)
- Azija (3)
- Belgija (9)
- Britų salos (20)
- Čekija (16)
- Danija (4)
- JAV (13)
- Kaimynai (23)
- Kanada (1)
- Kitos salos (2)
- Lenkija (8)
- Olandija (4)
- Pietų Amerika (1)
- Švedija (1)
- Vokietija (9)
- Stiliai (127)
- Belgian style (10)
- Dunkeliai (7)
- Ekstremalūs (2)
- Eliai (23)
- IPA (6)
- Kvietiniai (12)
- Lageriai (20)
- Lambikai (7)
- Lietuviškas (56)
- Porteriai (18)
- Stautai (9)
- TA Laboratorija (12)
- Uncategorized (1)
Nu tiesiog džiugu!
O tai papasakok kaip ten apskritai su miežiais Lietuvoj, nes man čia bandė įprūdyt atseit nieks čia iš lietuviškų salyklo nedaro, tik iš importuotų. Sunku būt patikėt.
na mano ziniom tai daro,esme yra ju auginime, nes brandos etape reik kazkaip suzaist su trasomis. Kazkuriame zurnalo “Mano ukis” numeryje buvo apie tai rasoma.
na matyt aš būsiu tokią info mestelėjęs:) Kažkada norėjau pasigaminti alų nuo pačio salyklo daiginimo ir ieškojau salyklinių miežių. Beieškodamas pakalbėjau su ekoagros atstovu ir jis teigė, kad Lietuvoje labai mažai kas augina salyklinius miežius, o jei ir augina tai dauguma ne salyklui. O ekologiškai užauginti salyklinių miežių niekas neapsiėmė net ir už didelius ES pinigus. Tad man ir kilo abejonių ar lietuviški salyklai iš lietuviškų grūdų.
Šiaip pastaruoju metu ūkininkai vis dažniau imasi salyklinių miežių auginimo ir dauguma jų yra auginama būtent salyklui gaminti. Kiek man žinoma, ūkininkai sudaro išankstines sutartis su salyklo gamintojais. Lietuvoje vienas iš jų – Viking-Malt. Sklandė tokie gandai kad Viking-Malt kažkuo neįtiko būtent Publican miežiai, nors iš pradžių jie patys labai protegavo juos ir pan. Galbūt būtent dėl auginimo metu esančių ypatingų sąlygų, nukrypimų, ligų ar kitų trūkumų. Šiaip yra dar keletas rūšių, kurie pakankamai paplitę – pvz. vokiški Barke. Jie netgi populiaresni už Publican.
Šiaip daug salyklinių miežių yra eksportuojama į užsienį ir ten gaminamas salyklas. Tai gali gautis tokia situacija, kad lietuvių aludariai perka nelietuvišką salyklą, pagamintą iš lietuviškų grūdų.
Mano ūkis – žemdirbio delfis :)
http://www.manoukis.lt/index.php?m=1&s=828&z=39
http://www.rapsai.lt/lt.php/demonstraciniai-paseliai/salykliniai-mieziai-barke/