Kol rūsyje verda viržių elis, iš vėsaus rūsio išsitraukiu nedidelį butelaitį, kurį gavau lauktuvių. Grįždamas iš Vokietijos, alaus bičiulis Gundas užsuko į Brouwerij de Molen daryklą-restoraną (gal tik keli km nuo autostrados), kuris kiek suprantu įsikūręs buvusiame malūne, ir paprašė jų aludario (jis tuo pačiu ir pardavėjas) atrinkti keletą geriausiai jų daryklą representuojančių butelaičių.

demolen

Ištrauktas loterijos butelys – “Jong & Onbedorven”. Šuoliuojantis ožiukas ant etiketės leidžia pavadinimą išversti pvz. ‘jaunas ir nesuvaldomas’. Ant etiketės taip pat rašo, kad tai rankų darbo alus, o likusių šios daryklos lauktuvių etiketės nurodo netgi tiražą, kiek butelių alaus išvirta (keli šimtai). Išties malonu, kad štai Olandijoje galima tokio alaus rasti.

Auksinis alutis ryškiai kvepia ir užlieja gomurį prieskonių, apelsinų ir man nežinomų egzotinių citrusų gama, labai primenančia ryškius amerikietiškus elius. Ji sėkmingai slepia, kad tai net 7.2%  stiprumo gėrimas. Net žinodamas, kad tai pusiau kvietinis, pusiau miežinis alus, jaučiu geriąs labiau kvietinį, tačiau su pastariesiems beveik nebūdingu apynių kartumu.

Šį ir turbūt daug daugiau alaus galėtumėte paragauti, rudenį nukakę į De Mollen daromą alaus festivalį.

Panašūs įrašai:

Tagged with:
 

2 Responses to Lauktuvės iš malūno (Brouwerij de Molen)

  1. kestutis says:

    nemaniau, kad reklamuosiu maksima – valentins weissbier po 1.59

  2. Marius says:

    o kuriam mieste ir kurioj maximoj tu pirkai?
    ir koks chia alus? (negeriau tokio) tamsus/sviesus kvietinis/miezinis ?