Trumpos naujienos III
- Festivalio “B2Gether” metu Norviliškių pilis pasipuošė “Kanapinio” alaus vėliava, o VIP bare buvo galima ir paragauti naujo “Aukštaitijos bravorų” arba UAB “Fulgor” berods “Butautuose” (pasak Vidmanto “Alučio” Laurinavičiaus, gamina “Kupiškio alus”) verdamo alaus. Nors reklaminėje medžiagoje vaizduojama baisi žmogysta tamsiai žaliu veidu ir geltonu neonu degančiomis akimis, pats “Kanapinis” alus vilioja gintarine spalva ir lengvu kartumu, pridengiančiu berods 6% ABV stiprumą. Ar sudėtyje naudojamos kanapės, reikia papildomo tyrimo…
- Nauja “Rinkuškių” ambasada Vilniuje turėtų tapti Sodų 21 (prie Autobusų stoties) atsinaujinęs “Tauragno” “Tauringio” baras. Iš krano kol kas bėga stiprieji tamsus “Biržiečių” ir šviesusis “Baro” (atidarymo proga kol kas už juokingą 2.50 kainą), tačiau šeimininkė žadėjo, kad netrukus čia bus pastatytas ir šaldytuvas ir su kitomis “Rinkuškių” gaminamomis rūšimis (t.y. kol kas “Porto” ir “Prieš & Po” alumi).
- Dar pora naujienų Vilniuje. Užupio “Torres” parduoda dvi rūšis “savo” pilstomo alaus, pavadintus restorano vardu (šviesų ir tamsų-karamelinį, pusė litro – 6 Lt). Šį skanų alų jiems tiekia “Biržų alaus” bravoras – panašu, kad tai tradicinės daryklos rūšys. Dar įdomesnis mums pasirodė kitoje gatvės pusėje, legendiniame “Šnekučio” bare, vėl atsidariusiame po remonto, pilstomas naujas tamsus “Šnekutis Steponas” – šis išvirtas “Piniavos” darykloje.
- Sklando legendos, kad Nidoje jau taip pat galima rasti užtektinai pilstomo tikro alaus, tame tarpe čekiško “Bernard”. Tikimės netrukus ten apsilankyti ir patikrinti.
- Klaipėdos “Mėmelis” taip pat bando neatsilikti, pasiūlydami dvi naujas pačių verdamas alaus rūšis – “Karamelinį” (4.3%) ir “Kvietinį” (3.9%), pastarasis netgi visai geriamas. Deja, idiotiški čia orgnanizuojami kamuolio mėtymo žaidimai (bare?!) su per mikrofoną spiegiančiom vedėjom nepalieka vilties, todėl ir toliau vengsime šio baro.
3 Responses to Trumpos naujienos III
Komentarai
- Martin. M on Lithuanian Countryside Yeast Tales
- Danius on Naminis alus
- Thomas on Apie
- Thomas on Vilkasalės alus
- Peter Rowswell on Lithuanian Countryside Yeast Tales
Kategorijos
- Alinės (42)
- Aludarystė (96)
- Bravorai (4)
- Apyniai (19)
- Bendra (132)
- Eksperimentai (32)
- Filosofija (2)
- Istorija (51)
- Kalendorius (16)
- Maistas (18)
- Ragaujam (57)
- Renginiai (44)
- Salyklas (5)
- Šalys (112)
- Austrija (2)
- Azija (3)
- Belgija (9)
- Britų salos (20)
- Čekija (16)
- Danija (4)
- JAV (13)
- Kaimynai (23)
- Kanada (1)
- Kitos salos (2)
- Lenkija (8)
- Olandija (4)
- Pietų Amerika (1)
- Švedija (1)
- Vokietija (9)
- Stiliai (127)
- Belgian style (10)
- Dunkeliai (7)
- Ekstremalūs (2)
- Eliai (23)
- IPA (6)
- Kvietiniai (12)
- Lageriai (20)
- Lambikai (7)
- Lietuviškas (56)
- Porteriai (18)
- Stautai (9)
- TA Laboratorija (12)
- Uncategorized (1)
Nu vuo, nespiejuom uzpatentauti sava kanapini, daba teks kita uzvadinima douti:(
Kaip supratau is sraipsnio, Klaipedoje esantis “Memelis” is principo Jusu ignoruojamas, nes alus ten tikrai geras. Vienu metu ten galima buvo paragauti 4 rusiu vietoje verdamo alaus. Kiekviena savaitgali su kompanija laika leidziame ten ir vedancioji tikrai nespiegia, bet ir graziai padainuoja per karaoke. Siaip ten publika renkasi skaniai alaus atsigerti ir padainuoti, o alus ir dainos – geras derinukas.
Monte, mano skoniui alus ten yra nekoks, nors ir įdomesnis už pramoninį. O paskutinį kartą kai ten buvau, vedančioji ne dainavo, o per mikrofoną spiegdama agresyviai “agitavo” pasimetusius jaunuolius mėtyti kamuolį į krepšį. Situacija buvo idiotiška ir panaši į mokyklos fizinio pamoką, garsas buvo toks didelis, kad visai kompanijai nuotaika buvo momentaliai sugadinta, teko kuo greičiau nešdintis. Nemanau, kad ten grįšiu dar kokius 3 metus, ir tikrai niekam nerekomenduosiu.