Spaudos apžvalga (II)
Prisipažinsiu, anksčiau galvojau, kad teks spaudos apžvalgą rašyti dažniausiai kas dvi savaitės, bet aptarimui įdomių temų respublikinėje žiniasklaidoje tikrai netrūko. Taigi, sveiki, mielieji!
Pirmiausia gerbiamus skaitytojus vėl stebina šeštadieninis “Lietuvos rytas’, per visą puslapį rubrikoje “Neparadinė Lietuva” publikuodamas euforišką straipsnį “Senovę menantį gyvąjį Pakruojo krašto naminį alų geriausiai puoselėja moteriškos rankos“. Audronė Urbonaitė pasakojimą pradeda nuo nykių epizodų Pakruojo autobusų stotyje, o baigia išvadomis, kaip alaus mielės padeda moters grožiui (ir aplamai!!!). Atskleista ir paslaptis, kas ir už kiek Lietuvą atstovavo šių metų Talino alaus šventėje. Aludarius turėtų įkvėpti šis straipsnis.
O tuo tarpų kitoje Šiaurės Lietuvos pusėje garsūs naminio alaus darytojai iš Dusetų Čižai persimeta ant vėžių dobimo ir ėdim… valgymo šventės. Įdomi, tačiau abejotina mūsų ežerų kaimo kultūros forma. Jei neturite kaimo turizmo sodybos, o tik kavinę Palangoje, jums Pietų Brėtanės mokslininkai įrodė, kad garsi muzika privers lankytojus išgerti daugiau.
O štai tik spėjome pasidžiaugti Šilutės rajono Žagatpurvių kaime gimstančia naminio vyno tradicija, o štai jau kaimo turizmo sodybėlę užgriuvo tikrintojai. Įdomų tai, kad abi publikacijos – iš vieno leidinio, jas skiria tik savaitė, ir verslas staiga iš “legalaus” tampa “neregistruotu” ir vertu 20 tūkst. litų baudos. Laukiame, gal kas nors pasiūlys ilgus katorgos metus už didžiąją nuodemę pavadinimu “be banderolės”.
Užsienio spaudoje – publikacija apie tai, kaip Amerikoje populiarėja naminis ir stiprus alus, už kurį Vakarinėje pakrantėje sumokama nuo 4 iki 100 $$ (gal tai šansas mūsų aludariams), o štai publikacija apie blogo “The Beer Geek” autorių šeimos jau pusę metų vykstančias klajones po alaus šventes visame pasaulyje.
“Balsas.lt”, atrodo, mėgsta vis informuoti apie įvairius su alumi susijusius daiktus, šį kartą – neįprastas “alaus stalo teniso” stalas.
Pabaigai, aišku, nugirstas pokalbis. “Aluje yra mažai vitaminų… todėl jo reikia gerti DAUG!”. Geros savaitės.
4 Responses to Spaudos apžvalga (II)
Komentarai
- Martin. M on Lithuanian Countryside Yeast Tales
- Danius on Naminis alus
- Thomas on Apie
- Thomas on Vilkasalės alus
- Peter Rowswell on Lithuanian Countryside Yeast Tales
Kategorijos
- Alinės (42)
- Aludarystė (96)
- Bravorai (4)
- Apyniai (19)
- Bendra (132)
- Eksperimentai (32)
- Filosofija (2)
- Istorija (51)
- Kalendorius (16)
- Maistas (18)
- Ragaujam (57)
- Renginiai (44)
- Salyklas (5)
- Šalys (112)
- Austrija (2)
- Azija (3)
- Belgija (9)
- Britų salos (20)
- Čekija (16)
- Danija (4)
- JAV (13)
- Kaimynai (23)
- Kanada (1)
- Kitos salos (2)
- Lenkija (8)
- Olandija (4)
- Pietų Amerika (1)
- Švedija (1)
- Vokietija (9)
- Stiliai (127)
- Belgian style (10)
- Dunkeliai (7)
- Ekstremalūs (2)
- Eliai (23)
- IPA (6)
- Kvietiniai (12)
- Lageriai (20)
- Lambikai (7)
- Lietuviškas (56)
- Porteriai (18)
- Stautai (9)
- TA Laboratorija (12)
- Uncategorized (1)
Idomu, kad Kristina Grigonienė pažymi, jog nuo (užsiundytų?) “mokesčių tikrintojų” pavyko išsigelbėti tik savo alui pavykus gauti kulinarinio paveldo statusą.
Na, Algio Grigonio alaus darykloje, tiksliau jos “kavinukėje” tu lankeisi… :)
“Aluje yra mažai vitaminų… todėl jo reikia gerti DAUG!”
Naudingas patarimas :)
Aš dalyvavau vėžių valgymo čempionate. Geras renginys. Daug brangaus (4 litai) alaus su pusėtina kokybe. Vis šis tas originalaus.
Iš 44 dalyvių užėmiau 13 vietą.
Švedijoje šalies mastu vyksta vėžių valgymo šventė.
Alus ir vėžiai, degtinė ir vėžiai – puikus derinukas.