Braunschweig dunkelweiss

Šį receptą viriau jau porą kartų. Pirmas, stipresnis, gilaus ir sodraus skonio, fermentuotas iškart su dviejų kilmingų vienuolynų mielių mišiniu, bus specialus alus skirtas mano draugams vėsiais rudens vakarais. Jis taip sužavėjo mano jauniausią brolį, kad paragavęs jis staiga sušuko vokiškai: “Braunschweig!” (taip turbūt norėjo išreikšti jį apėmusias stiprias, žemaičiui sunkiai išreiškiamas emocijas). Taip gimė alaus pavadinimas.

Antrą specialiai dariau lengvesnį, gavosi taip pat labai skani ir tiršta šio vieno iš mano mėgstamiausių vokiško alaus stilių gėrimo variacija. Nusprendžiau juo pasidalinti su kitais aludarystės entuziastais.

Šiam alui būtinai reikėtų naudoti Weihenstephan grafystės kvietiniam alui skirtas mieles, kurios suteiks čia ypač prie šokoladinio salyklo tinkantį charakteringą bananinį kvapą ir skonį.

Braunshweig-dunkelweiss-withnoheadman

15-B Dunkelweizen

BeerTools Pro Color Graphic

Size: 23.0 L

Efficiency: 75.0%

Attenuation: 71.4%

Calories: 196.22 kcal per 12.0 fl oz

Original Gravity: 1.059 (1.044 – 1.056)

|===========================#====|

Terminal Gravity: 1.017 (1.010 – 1.014)

|================================|

Color: 28.39 (14.0 – 23.0)

|================================|

Alcohol: 5.49% (4.3% – 5.6%)

|======================#=========|

Bitterness: 16.1 (10.0 – 18.0)

|====================#===========|

Ingredients:

3.0 kg Liquid Wheat Extract Premium Grade

0.74 kg Dry Dark Extract

0.24 kg Chocolate Malt

0.24 kg Home Roasted Barley

32.87 g Polish Lubelski hops (4.5%) – added during boil, boiled 60.0 min

0.2 kg Yeast Starter – Pilsner Extract Sladovna Bruntal

1.04 ea WYeast 3068 Weihenstephan Weizen

Results generated by BeerTools Pro 1.5.3

 

Comments are closed.