Lietuvos tikro alaus bravorai / Lithuanian craft brewers

Lietuvos tikro alaus gamintojai, bravorai / Craft Breweries Lithuania

UAB “Aukštaitijos bravorai” (http://www.gyvasalus.lt/)

Lietuviško kapitalo įmonė, vienijanti mažas Lietuviško alaus daryklas: “Butautų dvaro bravorą”, “Kupiškio bravorą”, “Kurklių bravorą”, “Taruškų alaus bravorą”, “Miežiškių bravorą” ir “Vilniaus alaus” daryklą. “AB” yra ir šių bravorų bendrasavininkė (akcininkė). Su “AB” tiesiogiai susijęs “Gyvo alaus krautuvėlių” tinklas, prekiaujantis išimtinai Aukštaitijos bravorų ir Latvijos partnerių alumi. “AB” eksportuoja alų į Latviją, Rusiją.

Žinomiausia produkcija: Kanapinis, Būtautų tamsusis/šviesusis (taip pat parduodamas IKI PC po “IKI Gurmanų” vardu), Kupiškėnų šventinis, Kurklių I.O. Boiko.

Naujienos: Aukštaitijos bravorai plečia gyvo alaus krautuvėlių tinklą, 2011-04-26

 

UAB “Širvėnos bravoras” (http://www.sirvenosbravoras.lt/)

Bravoras įkurtas Tomo Cesevičiaus ir Hario  ?, anksčiau dirbusių “Aukštaitijos bravoruose” (jie ir žymiojo “Kanapinio” alaus recepto sukūrėjai). Vėliau perėmė buvusį bravorą “(pavadinimas?)”. Alus verdamas kūrenant malkomis. “Dundulio” linijai priklauso trys alaus rūšys: Dounkelis (tamsus), šviesus ir Balamuc (kvietinis).

Adresas: S. Kerbedžio g. 21, Panevėžio m., Panevėžio m. sav., LT-35114
Tel.  8 699 81352
E-mail.  sirvenosbravoras <at> gmail <dot>com

 

Comments are closed.