Reikia pasidžiaugti pastaruoju metu padaugėjus renginių alaus tematika. Vakar Laisvojo Universiteto paskaita su L. Čekanavičium ir Micium. Cituoju trumpą ten apsilankiusio vieno TAD nario komentarą:

Nu ką buvo visai pilna salė kairiųjų tokių taikių, su akiniais dauguma. Nebuvo kur prisėst, tai stovėjau, klausiau klausiau. Nieko šiaip Čekanavičius savo stiliuje, daug įvairovės ir bajerių. Rodė ten tuos istorinius visokius. Dar sakė jam megstamiausias dabar Paliūniškio Senolių (nesenai dar buvo “Alaus Namuose” – ramtyns), nes tai yra beveik jau belgiškas. Sakė Vilniaus Alaus “12 statinių” kur labai stiprus tipo (12 ar 14 laipsnių stiprumo “miežių vynas” – ramtyns) tai jam nepatiko. Į diskusiją, kodel alus istorijos variklis neišsivystė.
Paskui Micius paprastai papasakojo, kaip jis verda, na žodžiu toks 1-2 sezonų patirtis, nuo sirupo prie salinimo etc. Kažkas paklausė ar iš kviečių nedarai, tai sako iki to nepriėjom.

Namų aludariai Lietuvoje

Tuo tarpu alaus ir roko bei metalo baras “Alaus namai” tęsia savo renginių apie alų ciklą: kovo 3-iąją – alaus degustavimo subtilybės ir “akla” lietuviškų lagerių degustacija. Kovo 17-ą – paskaita “pasidaryk pats” tema, filmai ir pavyzdžių degustacija. Daugiau informacijos – baro svetainėje.
Netrukus paskelbsiu informaciją apie Baltijos regiono alaus entuziastų suvažiavimą, įvyksiantį jau šį pavasarį, kurį organizuojame su partneriais kitose, kaip nesunku suprasti – Baltijos, šalyse. Sekite šią erdvę.
Jei organizuojate arba radote informaciją apie paskaitą, parodą, degustaciją ar kitą renginį alaus tematika – praneškite ir mums (el. paštu tikrasalus@gmail.com), pasidalinsime su visais skaitytojais.

Panašūs įrašai:

Tagged with:
 

One Response to Daugiau alaus renginių

  1. Zwerakas says:

    Paliuniskio Senoliu dar yra ALAUS NAMUOSE ir manau da pabus kol sniegas bus. O i musu paskaitas irgi visus kvieciame, kiekviena savaite nauji pranesejai. Iejimas nemokamas, pradzia 18:30, jei dalyvaujat ir degutacijoje – 5 Lt.