Kugelis — Break Out A Baltic Porter And Eat Like A Lithuanian
Pasirodo, The Beer Blogging session (kuriame sudalyvavo ir Tikras Alus) kažkada turejo entry apie… kugelį. Kaip geriausią užkandą prie alaus!
…
One other tip. Don’t ever tell a Lithuanian woman that her kugelis is good, but that Mrs. Stankus down the block makes a tastier version. I once told my mother-in-law about an old girl friend’s mother (also Lithuanian—I’ve got a thing about Lithuanian girls, I guess) who used to make a fluffier—and I thought, tastier—version. That was 25 years ago, and now I understand why the Russians left Lithuania.
…
Pilnas postas: Kugelis — Break Out A Baltic Porter And Eat Like A Lithuanian
Panašūs įrašai:
5 Responses to Kugelis — Break Out A Baltic Porter And Eat Like A Lithuanian
Komentarai
- Martin. M on Lithuanian Countryside Yeast Tales
- Danius on Naminis alus
- Thomas on Apie
- Thomas on Vilkasalės alus
- Peter Rowswell on Lithuanian Countryside Yeast Tales
Kategorijos
- Alinės (42)
- Aludarystė (96)
- Bravorai (4)
- Apyniai (19)
- Bendra (131)
- Eksperimentai (32)
- Filosofija (2)
- Istorija (51)
- Kalendorius (16)
- Maistas (18)
- Ragaujam (57)
- Renginiai (44)
- Salyklas (5)
- Šalys (112)
- Austrija (2)
- Azija (3)
- Belgija (9)
- Britų salos (20)
- Čekija (16)
- Danija (4)
- JAV (13)
- Kaimynai (23)
- Kanada (1)
- Kitos salos (2)
- Lenkija (8)
- Olandija (4)
- Pietų Amerika (1)
- Švedija (1)
- Vokietija (9)
- Stiliai (127)
- Belgian style (10)
- Dunkeliai (7)
- Ekstremalūs (2)
- Eliai (23)
- IPA (6)
- Kvietiniai (12)
- Lageriai (20)
- Lambikai (7)
- Lietuviškas (56)
- Porteriai (18)
- Stautai (9)
- TA Laboratorija (11)
- Uncategorized (1)
Viskas skanu su Alus!
Great post, Bob – I enjoyed reading about kugelis even if I get my share of it way too often.
You probably know about other great lithuanian snacks that go well with beer – kiaulės ausys (spicy smoked pig’s ears), kepta duona (fried bread in cheese and garlic sauce), Medžiotojų sūris (smoked ‘Hunters’ cheese).
Boak&Bailey have a post on kepta duona: http://boakandbailey.com/?p=162
“… rekomenduojama riebi kiauliena, troškinti kopūstai, spurgos ir alus. Galima pasigaminti ir šiupinį – tai miežinių kruopų, žirnių, pupelių ir lašinių košė. Svarbiausias šiupinio akcentas – kiaulės uodega. Ją šiupinyje radusiam labai pasiseks – šiais metais jis turėtų pirmas vesti arba pirma ištekėti. Uodegą pakeisti leidžiama kiaulės galva ar bent šnipu…”
Dėl maisto ir alaus, tai turiu prisipažinti per Kikilio festivali Tikrasalus.lt pristatė gurmanišką patiekalą – Triušį Baltijos porterio padaže (c). Receptas sukurtas ir išimtinai priklausantis Tikrasalus.lt. Žinoma ne tradicinės kulinarinės vingrybės, bet kas valgė – gyrė :)
Kontekstas, kodel gi nepasidalinus tuo receptu su šio žurnalo skaitytojais?