Pasirodo, The Beer Blogging session (kuriame sudalyvavo ir Tikras Alus) kažkada turejo entry apie… kugelį. Kaip geriausią užkandą prie alaus!


One other tip. Don’t ever tell a Lithuanian woman that her kugelis is good, but that Mrs. Stankus down the block makes a tastier version. I once told my mother-in-law about an old girl friend’s mother (also Lithuanian—I’ve got a thing about Lithuanian girls, I guess) who used to make a fluffier—and I thought, tastier—version. That was 25 years ago, and now I understand why the Russians left Lithuania.

Pilnas postas: Kugelis — Break Out A Baltic Porter And Eat Like A Lithuanian

Panašūs įrašai:

Tagged with:
 

5 Responses to Kugelis — Break Out A Baltic Porter And Eat Like A Lithuanian

  1. Bob Skilnik says:

    Viskas skanu su Alus!

  2. marsav says:

    Great post, Bob – I enjoyed reading about kugelis even if I get my share of it way too often.

    You probably know about other great lithuanian snacks that go well with beer – kiaulės ausys (spicy smoked pig’s ears), kepta duona (fried bread in cheese and garlic sauce), Medžiotojų sūris (smoked ‘Hunters’ cheese).

    Boak&Bailey have a post on kepta duona: http://boakandbailey.com/?p=162

  3. ciobiskis says:

    “… rekomenduojama riebi kiauliena, troškinti kopūstai, spurgos ir alus. Galima pasigaminti ir šiupinį – tai miežinių kruopų, žirnių, pupelių ir lašinių košė. Svarbiausias šiupinio akcentas – kiaulės uodega. Ją šiupinyje radusiam labai pasiseks – šiais metais jis turėtų pirmas vesti arba pirma ištekėti. Uodegą pakeisti leidžiama kiaulės galva ar bent šnipu…”

  4. kontekstas says:

    Dėl maisto ir alaus, tai turiu prisipažinti per Kikilio festivali Tikrasalus.lt pristatė gurmanišką patiekalą – Triušį Baltijos porterio padaže (c). Receptas sukurtas ir išimtinai priklausantis Tikrasalus.lt. Žinoma ne tradicinės kulinarinės vingrybės, bet kas valgė – gyrė :)

  5. marsav says:

    Kontekstas, kodel gi nepasidalinus tuo receptu su šio žurnalo skaitytojais?