Medaus alus laikraščio veidrodyje
Nors pernykštę savo rubriką “Spaudos apžvalga” ir panaikinome dar metų pradžioje, laikas laiko vis nutinka kas nors tokio, kai norisi prie jos sugrįžti… Štai ir vakar (buvusio) šalies dienraščių lyderio rubrikoje “Gurmanų kelionės – Gyvenimo būdas” su prierašu “Netikėti maršrutai” puikuojasi publikacija interiguojančiu pavadinimu “Alaus megėjų rojuje – lietuviškas kvapas”?
Kvapas rojuje yra tas, kad “Lietuvos ryto” korespondentė Aistė Griškonytė tiesiog džiaugiasi viename iš Briuselio barų “Delirium Cafe” radusi “Avilys Honey Beer”. Tai nėra kokia rinkos naujiena, jį pagal kauniečių (berods?) “Avilio” receptą jau kelis metus gamino “Strubbe” darykla Ichtegeme. Kaip matote iš ratebeer.com paimtos iliustracijos, kadaise jis buvo ir “kalėdinis” alus, ar dabar taip yra patikrinti galimybių neturime – laikraščio publikuojamoje nuotraukoje alus jau supiltas į taurę, jį ragauja tūla bulgarė Camelia…
Straipsnyje pabrėžiama kad šis alus gaminamas tik pagal lietuvišką receptą (ir vargu bau iš lietuviškų medžiagų – atsiliepkite jei kas žinote?), tačiau yra 6 laipsnių ir net 10 eurų už 0.33 stiprumo. Nors autorė ir daro keletą negilių apibendrinimu – filtruotas alus jau laikomas “negyvu“, o belgiškas “kriek” vadinamas “saldžiu vyšnių skonio alumi”, vis dėlto nuoširdžiai džiaugiamasi, kad šalia “siusiojančios mergaitės” galima rasti šiokį tokį lietuvišką akcentą.
Daug ironiškesnis / linksmesnis pasirodė tuo paties leidinio straipsni “Imiesi verslo – kvieskis ir kunigą. Čia toks Arūnas Damalakas, pasakodamas apie nesėkmingą verslą kai kuriuose Gedimino prospekto vietose – pvz. buvusį “Pas Rudolfą” ar perstatomą “Apynį” bei keletą kitų parduotuvėlių, daro davatkišką išvadą – “kai kurios patalpos atrodo kaip velnio apsėstos”…
Tai palinkėkime vieni kitiem mažiau apsėdimų!
Panašūs įrašai:
3 Responses to Medaus alus laikraščio veidrodyje
Komentarai
- Martin. M on Lithuanian Countryside Yeast Tales
- Danius on Naminis alus
- Thomas on Apie
- Thomas on Vilkasalės alus
- Peter Rowswell on Lithuanian Countryside Yeast Tales
Kategorijos
- Alinės (42)
- Aludarystė (96)
- Bravorai (4)
- Apyniai (19)
- Bendra (131)
- Eksperimentai (32)
- Filosofija (2)
- Istorija (51)
- Kalendorius (16)
- Maistas (18)
- Ragaujam (57)
- Renginiai (44)
- Salyklas (5)
- Šalys (112)
- Austrija (2)
- Azija (3)
- Belgija (9)
- Britų salos (20)
- Čekija (16)
- Danija (4)
- JAV (13)
- Kaimynai (23)
- Kanada (1)
- Kitos salos (2)
- Lenkija (8)
- Olandija (4)
- Pietų Amerika (1)
- Švedija (1)
- Vokietija (9)
- Stiliai (127)
- Belgian style (10)
- Dunkeliai (7)
- Ekstremalūs (2)
- Eliai (23)
- IPA (6)
- Kvietiniai (12)
- Lageriai (20)
- Lambikai (7)
- Lietuviškas (56)
- Porteriai (18)
- Stautai (9)
- TA Laboratorija (11)
- Uncategorized (1)
cia turbut tiek pat tas avilio alus briuselyje lietuviskas, kiek chodovaras cekishkas…
beje, ar tikro alaus gurmanai domejosi, kur realiai Lietuvoje verdamas ir ispilstomas chodovaras?
Soliste pagal tai ka jie oficialiai sako tai Chodovar verdamas ir pilstomas Lietuvoje Ponore ? ar ne?
Tai jau buvo čia komentaruose, kad Gubernija gamina.