Šią savaitę mokomės, dirbame, keliaujame (po Škotijos aludes) tad kol kas – trumpa radiograma apie naujienas ir gandus.

  • Vilniaus alus. Foto - iš Bitės alaus klubo

    Vilniaus alus. Foto - iš Bitės alaus klubo

    Supermarketuose vietą atrado ir nauja “Vilniaus alaus” (jei neklystame, tai dar vienas sėkmingų UAB Fulgor verslininkų, valdančių dar keletą bravorėlių šiaurės Lietuvos rajonuose, projektas) produkcija – šviesus nefiltruotas, tamsus, tamsus su žolelėmis ir kvietinis alus 0.33, 0.5 ir 1 l taroje. Su 5 lt už puslitrį kaina tai turėtų būti išskirtina ir išskirtinai kokybiška produkcija, o ne vien gražios etiketės. Tuo tarpu atsiliepimai kol kas mišrūs. Kai paragausim patys, parašysim ir savo.

  • Kalbant apie kito Fulgor priklausančio bravoro – “Butautų dvaro” (bei IKI Gurmanų “Tamsųjį”) alų, tariamės atspėję vieną iš jų alaus skonio komponentų – ar galėtų tą maloniai liežuvį kutenantį skonį suteikti truputis ruginio salyklo?
  • Alaus darykla “Pasvalio gėrimai” netrukus turėtų paleisti tamsų (juodą?) lagerį, kurio receptas jau sukurtas ir išbandytas. Tuo tarpu tenka pastebėti, kad su distribucija jiems kažkas nelabai gerai, nes baruose šis alus vis pasibaigia per anksti.
  • Bankrutavusio “Bičiulių avilio” restoranas Vilniuje uždarytas, o Kaune jį įsigijo naujas savininkas – pasak gandų – turtingas kaimynas iš virštutinio aukšto.
  • Taip pat dėkojame skaitytojui Murkalui už informaciją apie tradicinio alaus naujienas (kol kas jų miestuose nerasime) – Paliūniškio “Su Puta” Ypatingasis (su medumi?), “Kupiškio alaus” Pivorių ir Kupiškėnų Šventinis. Kas juos atveš į miestus?
  • Kaunas netrukus turėtų pasipuošti dar viena alude Rotušės aikštėje (ant Muitinės g. kampo.) Girdėjome, kad jame bus pasiūlytas didelis alaus rūšių pasirinkimas, ačiū Vilniaus “Alaus namų” sėkmei. Puiku. (Gandai nepasitvirtino – žr. komentarus) Belieka priminti tiek vieniems tiek kitiems, kad aludėje pasirinkimas ir interjeras dar ne svarbiausia.
  • Vilniaus rajone, bandoma prikelti gyvenimui mistinį Viktoriškių bravorą. Nei kas tai daro, nei kas iš to bus, kol kas neaišku.

– – –

Some news and gossip from Lithuanian beer scene: the summer brought good news in bottled beers – “Vilniaus alus” brewery introduced four nicely packed beers, including black one with herb extract; some local breweries such as “Su Puta” (Panevėžys district) and “Kupiškio alus”, also renewed their assortiment. In the meantime the quality brewpub “Avilys” was taken the licence away for lagging paying taxes. It’s expencive “beer restaurant” in Vilnius was closed down while the one in Kaunas has a new owner and continues its operation.

Panašūs įrašai:

Tagged with:
 

8 Responses to Trumpos naujienos I

  1. Audrius says:

    o Vilniaus alus kartais gaminamas ne “Vilniaus alaus” daryklos, kuri gamina bačkorių girą, vaisvandenius, ir įsikūrusi Vilniuje? ar ja nupikro Fulgor?

  2. ramtyns says:

    Na kažkas pasakojo, kad “Vilniaus alus” susijęs (o gal ir tie patys savininkai) su Fulgor. Fulgor dar priklauso Butautų dvaras, Hubalitas, Kurklių bravoras ir keletas kitų.

  3. Arnis says:

    Vilniaus alus 0.33 taroje pigesnis (2lt), ir palyginus su kitais lietuviškais, tikrai to vertas.
    Ačiū už žinias apie naujus Kauno barus :)

  4. Vidma Alutis says:

    Paliuniskis ir Kupiskis greitai atsiras ALAUS NAMUOSE…

  5. tomson says:

    Geras naujynas:) Sindy kokiami tai Palunguos sudkioskie nuoriejau nupirkti kuoki tai birzgala, praskalauti gerkla po greitumine ruoza su dviratuku, tai mazmenis verslinyks skundies ka nieks nebeperk svyturiaus( pagal anuo tyrima visi potencialus svyturiaus gerika is aplynkiniu peti etazkiu daba Londuoni) Vo kits mazmeninyks laikontis siuoki tuoki sudbari irgi skundies ka atsitiktine uzeigas lunkytuoja pamatin svyturiau reklama praded tyciuoteis is tuo minieta kabuoka savinyka, sakau gal kazkas pasikeiti, ar bent jau praded keistis:)

    • kontekstas says:

      :) oj, tomson, teip ir matau akyse vaizdas stovi:
      “praded tyciuoteis is tuo minieta kabuoka savinyka”
      :)) ot laikai atejo, a?:)
      Siandien ejau pasziuret kaip galima backa ant vestuviu prijungt kaboke, ir jau buvau nusiteikes, kad barsiu vadybininke uz svy-tenos alu, ale ne – svyturio ne kvapo. Tik erdingerius, krusovice, matai, mandri visi:)

  6. ramtyns says:

    Nu va gandai nepasitvirtino ir vietoj normalios aludės Kauno Rotūšėje (vietoj jaunavedžių parduotuvės) atsidarė restoranas su vynu. Boo.

  7. saralius says:

    beje tam restorane Kaune, vadinas “Sadute”, meniu patalpinta net trys sidro rusys. zinoma, kad sidru nevadinu to sacharininio lemonado, kuri daro musu didieju aludariai…:)
    tai vis siokia tokia paskata uzeiti, nes kol kas Kaune sidra pilstanciu vietu kaip ir nera… bent jau as kol kas nezinau nei vienos :)