Sekmadienio vakarą reikia ištuštinti kad ir negausų naujienų krepšelį.

  • Gandas apie “Pasvalio gėrimų” artėjantį galą sklido jau senai, tad buvome nustebinti kai šie dar spėjo prieš bankrotą kvėptelti ruginiu alumi – gan savitu ir skaniu. Perėmę seną įmonę su skolomis, naujieji savininkai iš Vilniaus su finansininku D. Motiejūnu priešaky jų taip ir nesugebėjo užlopyti. Nepadėjo net  magiškieji čekų būrėjai, viename interviu minimi Budweiser technologai. Pavasarį staiga pasirodęs daugelyje sostinės barų, Pasvalio alus greit iš jų visų ir dingo – tada buvo kalbama apie Švyturio-Utenos spaudimą barams, vėliau tradiciškai daugiau kaltinimų teko mokesčiams.
  • Žiniasklaida rašo ir apie čekiška “Chodovar” korta žaidusio Biržų “Ponoro” neapibrėžtą licenzijos likimą, Mažųjų daryklų asociacija praneša apie 4 licenzijų panaikinimus ir dar 10 daryklėlių, laikinai nustojusių virti. Pagrindine problema minimi mokesčiai avansu. Apie šituos dalykus neišmanau, ar tokia mokesčių forma – tai naujas dalykas?
  • Užtat yra ir įdomi/gera naujiena – gruodį Vilniuje turėtų atsidaryti specializuota “kitokio” alaus parduotuvė. Jaunatviškas savininkų kolektyvas daugiau informacijos kol kas neskuba atskleisti, tačiau alaus parduotuvei ieško motyvuotų darbuotojų pardavėjo vietai užimti. Pagrindinis reikalavimas – nuoširdus domėjimasis alaus kultūra. Susidomėjusieji, siųskite gyvenimo aprašymą adresu tikrasalus@gmail.com.
  • Dar buvęs “Avilys” turėtų atsidaryti atnaujinęs pavadinimą (“Prie Katedros”), bet ne alaus pasiūlą. Jau nuobodu.

Panašūs įrašai:

Tagged with:
 

2 Responses to Trumpos naujienos (IV)

  1. Pijus says:

    Oho nekantrauju kada galėsiu apsilankyti toje parduotuvėje :)

  2. Kostas says:

    ‘Prie Katedros’ jau atsidarė. Dabar turi šviesu ir medaus, dar žada kad bus tamsus, tačiau receptūros visiškai kitos. Man patiko, ypač medaus..